Categorieën

Service

Koninklijke waardering voor Jan Rijnsburger

Koninklijke waardering voor Jan Rijnsburger
Nieuws

Koninklijke waardering voor Jan Rijnsburger

  • Redactie
  • 20-03-2024
  • Nieuws
Koninklijke waardering voor Jan Rijnsburger

VLAARDINGEN -

Afgelopen maandag reikte burgemeester Bert Wijbenga-van Nieuwenhuizen tijdens een feestelijke bijeenkomst op het stadhuis een Koninklijke onderscheiding uit aan Jan Rijnsburger.

Jan Rijnsburger heeft een wezenlijke bijdrage geleverd aan de leefbaarheid van het Midden-Delflandgebied, een groene enclave in een verstedelijkte omgeving. Sinds 1999 is hij lid van de werkgroep Paden van de Midden-Delflandvereniging. Deze werkgroep houdt zich bezig met het ontwikkelen en publiceren van fiets- en wandelroutes in het Midden-Delflandgebied. Doelstelling hierbij is het bekendmaken van het gebied voor de in- en omwonenden. Ook is hij organisator en gids van de themawandelingen. Omdat hij ook (sinds 1994) bij Te Voet en stichting Wandelnet ook actief is, profiteert de hele vereniging van zijn kennis op dit gebied.

Verder is hij sinds 2000 actief als veldmedewerker bij stichting Wandelnet, stond hij aan de wieg van het zogenaamde Wandeloverleg dat in de provincie Zuid-Holland door lobby- en veldwerk het Wandelpadenplan tot stand heeft gebracht en heeft hij op landelijk niveau verschillende functies in het bestuur van TeVoet bekleed.

Met zijn grote mate van betrokkenheid, precisie en een grondige aanpak is de heer Rijnsburger een bijzonder betrouwbare vrijwilliger bij wie de wandelaar altijd op de eerste plaats komt. Hij heeft zich gedurende geruime tijd belangeloos maatschappelijk ingezet met belangrijke verdiensten, niet alleen op lokaal, maar ook op provinciaal en landelijk gebied. Daarom is hij benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Van harte gefeliciteerd!