Korfballers Twist dwingen promotie af!

• Rene Kooiman
  • 12-06-2023
KORFBAL - Na in de zaal op 1 punt na de promotie naar de 1e klasse te zijn mis gelopen, kregen de korfballer van SC Twist op het veld afgelopen weekend nog een kans. In een zware wedstrijd, voor vanwege het warme weer (+ 30 graden) moest er gewonnen worden van WION om te promoveren.

De doelpunten vielen in het begin van de wedstrijd een beetje om en om. Twist had kansen genoeg om uit te lopen maar het schortte een beetje aan de afronding  en ook een beetje aan geluk, veel ballen draaiden uit de korf. Maar gedurende de 1e helft liep Twist toch uit naar een voorsprong van 4 doelpunten.

De tweede helft gaf hetzelfde beeld als de 1e helft. Twist was de veel betere ploeg, maar scorend bleef het een beetje steken. De overwinning kwam echter nooit in gevaar en het was jammer dat de concentratie op het laatst een beetje weg ebde zodat Wion een paar keer achter elkaar kon scoren.

De einduitslag was uiteindelijk 10-16 en de promotie is een feit voor het 1e selectieteam. Het 2e selectieteam had ook al vorige week de promotie naar de 1e klasse afgedwongen en het 3e selectieteam was glorieus kampioen geworden in de 3e klasse. Al met al een prachtig resultaat voor de trainers en spelers van de selectieteams.

Volgende week zijn de laatste thuiswedstrijden van het seizoen ( aanvang 12:30 uur).