Categorie├źn

Service

Krabbepark (bijna) klaar voor de zon

Krabbepark (bijna) klaar voor de zon
Nieuws

Krabbepark (bijna) klaar voor de zon

  • Redactie
  • 25-03-2022
  • Nieuws
Krabbepark (bijna) klaar voor de zon
VLAARDINGEN - Aannemer Van Dijk Maasland werkt in opdracht van de gemeente sinds september vorig jaar aan de herinrichting van het Krabbepark. Veel van het werk is klaar of bijna klaar. Jammer genoeg gooide de zachte en regenachtige winter een beetje roet in het eten en liepen enkele werkzaamheden vertraging op. Bezoekers kunnen komende zomer wel genieten van de nieuw ingezaaide ligweide, het bredere strand en het nieuwe wandel- en fietspad rondom de Krabbeplas, maar het evenemententerrein is pas begin september af.

Wethouder Bart Bikkers volgt het werk op de voet: ,,Het is heel mooi om de metamorfose op sommige plekken te zien. Zo zijn de contouren van de nieuwe paden goed zichtbaar. Aan de oostkant van het Krabbepark is de grond plantklaar gemaakt en zijn we nu in afwachting van nieuwe bomen en struiken. De eerste aanplant staat voor eind maart op de agenda. Ook zijn de drie nieuwe moeraseilanden met zitplaats aan het water klaar. Na het inzaaien van het gras kunnen bezoekers hier gaan recreëren. De vertraging van het evenemententerrein is helaas overmacht.''

Yves de Vos, de werkvoorbereider van de aannemer, licht toe: ,,Als we in deze zachte en regenachtige winter de aanleg van het evenemententerrein met zwaar materieel hadden doorgezet, was daarmee de bodemstructuur ernstig beschadigd. Je rijdt dan namelijk de grond zo dicht dat het regenwater er niet meer doorheen kan. Dit is funest voor wortels van bomen en struiken en leidt tot zompige grasvelden. Dat wilden we vanzelfsprekend voorkomen. Zoals het er nu uitziet, halen we half mei de voorbelasting van het evenemententerrein af en brengen we daarna de nieuwe bodemconstructie aan. Dan volgt nog het inzaaien van gras. Naar verwachting is het evenemententerrein begin september klaar.''

Begin mei toegankelijk voor recreatie

De aannemer vervolgt: ,,We werken de komende anderhalve maand nog hard door om de rest van het Krabbepark gereed te krijgen. Mogelijk verrichten we in mei nog kleinschalige werkzaamheden aan de rand van het park en ook het gras op de ligweide moet de tijd krijgen om goed te wortelen, maar het Krabbepark is hoe dan ook in mei toegankelijk voor recreatie.'' Wie met de auto komt, vindt dan ook een parkeerplek. Er kan sowieso nabij Jofel aan de Plas geparkeerd worden op de bestaande parkeerplaats. De parkeerplaats bij het Sarijnenpad is weg. Hier is een nieuw hondenstrand aangelegd. Aan de Van Boendaleweg wordt nu een nieuwe overloopparkeerplaats aangelegd met in totaal 144 parkeerplaatsen.

Het gebied rondom de Krabbeplas wordt natuurlijker, recreatiever en toegankelijker. In het nieuwe Krabbepark kunnen bezoekers nog fijner wandelen, de hond uitlaten, fietsen, zwemmen, vissen en genieten van evenementen en horeca. Het nieuwe Krabbepark is onderdeel van het kwaliteitsprogramma Nieuw Waterland, een programma ter compensatie van de aanleg van de Blankenburgverbinding.