Categorie├źn

Service

Kunst bso de Ark doet mee aan het White Wall project!

Kunst bso de Ark doet mee aan het White Wall project!
Nieuws

Kunst bso de Ark doet mee aan het White Wall project!

  • Redactie
  • 12-02-2018
  • Nieuws
Kunst bso de Ark doet mee aan het White Wall project!
VLAARDINGEN - Bij Kunst Bso de Ark, onderdeel van Kindcentrum de Ark en UN1EK onderwijs en opvang staat de Kunst centraal. De kinderen krijgen in blokken van zes weken les in een bepaalde kunstvorm. Zo hebben zij de afgelopen zes weken gitaarles gehad en krijgen ze binnenkort ook theaterlessen! Naast deze leuke lessen kunnen de kinderen natuurlijk ook lekker spelen in het Theater, Atelier en de Filosofeerruimte. Alle ruimtes zijn ingericht op verschillende kunstvormen.

Vanaf 5 februari 2018 krijgen de kinderen les van Paco Dalmau, bekend van “the White Wall project”. Paco Dalmau heeft met dit project de Waterweg cultuurprijs van 2017 gewonnen. Het White Wall Project gaat over het verbinden van mensen en hun ideeën. Inwoners van Maassluis, Vlaardingen en Schiedam worden gevraagd om op een gigantisch wit doek hun ideeën en dromen te uiten, door middel van schilderingen, tekeningen, teksten, gedichten, collages, enzovoorts. Meer informatie is te vinden op http://www.whitewallproject.eu/.

Bij de Kunst Bso krijgen de kinderen hun eigen witte doek van 4 meter lang. Paco Dalmau bespreekt met de kinderen wat zij leuk vinden van Vlaardingen en hoe zij Vlaardingen in de toekomst zien. Dit zet hij samen met hen om in schilderijen. Deze schilderijen komen uiteindelijk weer op de ''witte muur'' van 4 meter. Grappig detail is dat Paco geen Nederlands spreekt met de kinderen maar Engels, dat vinden zij op zich al heel spannend!

Kortom in zes weken maken zij een eigen White Wall! We zijn erg benieuwd hoe deze er uit komt te zien!