Categorieën

Service

Lezen en schrijven met Augmented Reality

Lezen en schrijven met Augmented Reality
Nieuws

Lezen en schrijven met Augmented Reality

  • Advertorial
  • 29-10-2015
  • Nieuws
Lezen en schrijven met Augmented Reality
VLAARDINGEN/SCHIEDAM - Afgelopen woensdagochtend waren op het Technasium Spieringshoek de eindproject presentaties van de groepen knappe koppen die weken lang hadden zitten zwoegen op mooie nieuwe cases voor Augmented Reality (AR).

Het Vlaardingse software bedrijf Platipus gaf de opdracht en supervisie voor dit onderzoek & ontwerp project. Vanuit de school was er de behoefte om de leerlingen zelfstandig, maar in teamverband, met bedrijven te laten werken aan echte vraagstukken. Platipus heeft nog wel wat vraagstukken en had er veel plezier in om de Technasium leerlingen mee te laten denken.

Platipus is heel blij met de samenwerking met het Technasium want het mes snijdt aan meerdere kanten. Voor Platipus is het heel fijn om met de middelbare school jongeren te werken omdat Platipus er veel plezier aan heeft de nieuwe generaties met superkrachten uit te rusten. Het kunnen "lezen en schrijven" met AR wordt volgens Platipus nu heel snel heel essentieel om te kunnen overleven in onze wereld waarin de fysieke en digitale wereld steeds meer samensmelten. Zoals het altijd voor alle massa mediums geldt: je hebt pas echt een geëmancipeerde positie als je naast consumeren ook mee kunt produceren. Al is het alleen maar zodat je een vaag idee hebt van hoe en door wie je realiteit vormgegeven wordt! Maar los van het idealistische motief, wordt Platipus ook geïnspireerd door de energie, het enthousiasme en de volkomen nieuwe ideeën en inzichten die uit de jongeren komen die nog ongehinderd zijn door vastgeroeste ideeën over hoe AR zou moeten zijn.
De leerlingen hebben tijdens hun project onderzoek gedaan naar de stand van zaken van de technologie en hebben onderzocht waar de technologie op dit moment succesvol wordt toegepast. Vervolgens hebben ze nagedacht over toekomstige toepassingen.

Platipus zet AR al op vele manieren in in diverse sectoren als marketing, automotive, retail, manuals, toeristische informatie voorziening en in educatie, maar is altijd op zoek naar weer spannende nieuwe toepassingen. En de kansen liggen overal! Zoveel werd wel duidelijk uit de diverse ideeën waar de leerlingen mee kwamen. Bij de presentatie voor leraren en ouders kwamen hele diverse technieken en toepassingsideeën langs en eigenlijk wist ieder groepje op z'n eigen manier te verrassen.

Niet alle ideeën zullen op korte termijn hun weg vinden naar concrete producten, maar er zijn schitterende vergezichten geschetst en bij Platipus is weer eens duidelijk geworden hoe leuk de wereld van morgen kan zijn, wanneer we die samen met deze jongeren bouwen. Platipus kan niet wachten op wat deze lichting enthousiaste mensen de wereld gaat brengen. En het houdt hier niet op; volgend schooljaar begeleidt Platipus weer een nieuwe lichting leerlingen.

Amboco Tours & Travel Services

Robert Schumanring 15, Vlaardingen

Meer over Amboco Tours & Travel Services →