Categorieën

Service

Lies Vester exposeert in de Groene Luiken

Lies Vester exposeert in de Groene Luiken
Uit

Lies Vester exposeert in de Groene Luiken

  • Redactie
  • 19-12-2023
  • Uit
Lies Vester exposeert in de Groene Luiken

VLAARDINGEN - Lies Vester, een van oorsprong Schiedamse kunstenaar dier nu in Noordwijk woont, exposeert tot 29 januari het aanloophuis De Groene Luiken aan de Oosthavenkade 8.

Zij heeft haar opleiding afgerond aan de Antwerpse Academie voor Beeldende Kunsten en heeft een atelier in Noordwijk. Ook is zij lid van het Leidse schildercollectief De Leidsche Mondialen dat in hartje Leiden een historisch pand in gebruik heeft voor o.a. exposities.

Een belangrijk thema van de kunstenares zijn mensen die door een ongelukkige samenloop van omstandigheden ‘buiten de boot zijn gevallen’. Zij zijn beschreven in het boek van journalist Sander de KRAMER ‘van miljonair tot straatjongen’. Vester heeft een aantal ‘zwervers’ geschilderd op groot formaat die boeien door hun ‘door het leven getekende’ gezichten. Ook zijn er op deze expositie o.a. schilderijen van Senegalese vrouwen, Braziliaanse straatkinderen en een Iraanse actrice te zien. Allen kleurrijk en levendig geschilderd. Ook een schilderij met een aantal bootvluchtelingen met mondkapjes trekt de aandacht.

Op deze expositie ontbreken uiteraard niet de Hollandse koeien en een paar husky honden, terwijl ook geestige bijna cartoonachtige schilderijen te zien zijn. Met humor en origineel geschilderd. Alle werken zijn te koop.

Ook heeft Lies Vester in 2022 een door haar vervaardigd zgn. Coronaschilderij aangeboden aan Dr. Diederik Gommers van de IC afd. van het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam. Het hangt nu op de IC afdeling. De tentoonstelling is te zien tot 29 januari. U bent van harte welkom in het Aanloophuis.


Aanloophuis De Groene Luiken

Oosthavenkade 8, Vlaardingen

Meer over Aanloophuis De Groene Luiken →