Categorieën

Service

‘Boost voor de binnenstad’ na opknapbeurt

‘Boost voor de binnenstad’ na opknapbeurt
Nieuws

‘Boost voor de binnenstad’ na opknapbeurt

  • Herman van Nieuwenhuizen
  • 13-04-2023
  • Nieuws
‘Boost voor de binnenstad’ na opknapbeurt

Foto: Roel Dijkstra

VLAARDINGEN – Op woensdag 12 april knipten wethouders Lianne van Kalken (GroenLinks) en Bart Bikkers (VVD) rond 18.00 uur in het centrum van Vlaardingen een metertje of twee klimop (hedera) door en bezegelden daarmee de opknapbeurt van de Kuiperstraat. Er is de laatste maanden gewerkt aan het vernieuwen van de bestrating, er zijn grote plantenbakken met zitjes, er is een speeltoestel voor kinderen met en zonder fysieke beperking en er zijn fietsleunhekken. Het meest opvallende is dat de fietsleunhekken net wat meer in de Kuiperstraat staan en de rest van de vernieuwingen vooral op het Liesveld liggen.

De Fransenstraat kreeg al eerder een ‘groene oppepper’, zo meldt het rondgezonden persbericht, en daar is het vooral stiller geworden. De lunchroom op de hoek met de Kuiperstraat is leeg, en dat geldt voor nog wat meer etalages; de Arabische supermarkt staat er te koop en het pand waar voorheen een ‘Poolse’ supermarkt zat is inmiddels overgenomen door een dagopvang voor ouderen, die de ramen min of meer geblindeerd heeft. Kortom, bruisen doet het er nog niet echt.

De straat ligt er nu weer uitnodigend bij, aldus het persbericht van de gemeente over de opening van de Kuiperstraat. Dat uitnodigende geldt waarschijnlijk vooral voor nieuwe ondernemers want brillenboer Hans Anders vertrekt er in mei, dus dat betekent ook in de Kuiperstraat weer een leegstaand pand erbij. De 'feestelijk' genoemde opening vond verder plaats op het Liesveld, naast de leegstaande panden van vanHaren en C&A, met ertegenover ook wat lege winkelmeters. Dat, en de matige belangstelling voor de ceremonie, mocht de pret niet drukken, wethouder Bikkers is namelijk onveranderlijk positief gestemd: ,,We werken aan een binnenstad waarin wonen, werken en ontmoeten samengaan. De Kuiperstraat nodigt met deze vernieuwde inrichting hier nu meer toe uit”, aldus wethouder Bikkers. ,,Met deze eenvoudige ingrepen geven we de buitenruimte een extra ‘boost’ en krijgt dit deel van de stad een ander, mooier gezicht.”