Categorieën

Service

‘Ja ik wil’: Van Kampenschool en Scouting samen verder

‘Ja ik wil’: Van Kampenschool en Scouting samen verder
Nieuws

‘Ja ik wil’: Van Kampenschool en Scouting samen verder

  • Redactie
  • 14-09-2019
  • Nieuws
‘Ja ik wil’: Van Kampenschool en Scouting samen verder
VLAARDINGEN – Lekker buiten spelen in de natuur, allerlei nieuwe dingen leren en af en toe ook eens fikkie stoken in een kampvuurkuil. Bij de scouting is dat aan de orde van de dag en voor (een deel van) de kinderen van de Van Kampenschool zal dat vanaf vandaag ook ‘regelmatige kost’ zijn. Om een uur of tien vanochtend ondertekenden Arjo Boerdam van Scoutinggroep Marnix van St Aldegonde en Misja van Herp, directeur van IKC Van Kampen, een samenwerkingsovereenkomst.

Voortaan zetten de scouts wekelijks de deuren van hun Groepshuis open en laten daarmee de kinderen van de buitenschoolse opvang (BSO) van de Van Kampenschool meedoen met het Scoutingspel. Ook zullen de circa 20 kinderen in de leeftijd van 6 tot 10 jaar eens per maand een programma aangeboden krijgen in hun eigen schoolgebouw.

De afgelopen maanden is er proef gedraaid om te kijken of beide partijen zich konden vinden in de samenwerking, maar veel belangrijker nog hoe de kinderen het vonden. Dit alles is zeer goed bevallen en sommige kinderen vroegen zelf om door te gaan in de vakantie.

Tijdens het programma zijn van beide kanten twee volwassenen aanwezig. IKC Van Kampen komt met de eigen BSO leidsters en de Scouting Marnix v St Aldegonde levert twee ervaren leid(st)ers om het programma voor te bereiden en uit te voeren.

Om de samenwerking te vieren waren er een speciale sjaal en een button ontworpen, die werden uitgedeeld aan alle aanwezigen; met een logo dat samengesteld was uit dat van de scouting en van de Van Kampenschool.