Categorieën

Service

Maak kennis met de vernieuwde bieb

Maak kennis met de vernieuwde bieb
Nieuws

Maak kennis met de vernieuwde bieb

  • Advertorial
  • 24-03-2014
  • Nieuws
Maak kennis met de vernieuwde bieb

VLAARDINGEN - Met ingang van 1 april zijn de Centrale en het filiaal Holy van de Bibliotheek Vlaardingen elke dag (behalve zondag) geopend. Een mooie gelegenheid om kennis te maken met het complete aanbod van de Bibliotheek Vlaardingen en erachter te komen dat de bieb nog méér biedt dan boeken. 

De afgelopen tijd is hard gewerkt door de medewerkers van de Bibliotheek Vlaardingen om nieuwe producten te introduceren. Zo is er de mogelijkheid voor bibliotheekleden om, naast de meer bekende materialen zoals boeken, luisterboeken, tijdschriften, cd’s en dvd’s, nu ook ebooks te lenen. Er is gratis wifi en er zijn workshops ontwikkeld waarin allerlei tips worden gegeven om slimmer in de catalogus te zoeken. Ook kunnen bibliotheekleden via de HEMA-academie gratis cursussen volgen. En is er een speciaal voordeelprogramma waarmee bibliotheekleden nóg meer voordeel uit hun bibliotheekpas halen: voor € 6,50 naar de film bij JT-bioscopen, korting op een aantal cursussen van Kade40 en nog veel meer.  Kijk op www.voordeelmetjebiebpas.nl

Op 1 april lanceert de Bibliotheek Vlaardingen Muziekweb: in de Bibliotheek kan iedereen gratis naar ruim 4 miljoen tracks luisteren die door de Centrale Discotheek Rotterdam beschikbaar gesteld worden.

 

Vaker open

Vanaf 1 april is de Centrale aan de Waalstraat 100 op dinsdag- en donderdagmorgen vanaf 10.30 uur geopend. Daardoor zijn er twee ochtendopenstellingen meer en kan de Bibliotheek op drie dagen van ‘s morgens 10.30 uur tot ’s middags 17.00 uur bezocht worden. De overige openingstijden van de Centrale blijven gelijk. Ook het filiaal Holy aan de Koninginnelaan 773 gaat meer open: twee middagen extra namelijk dinsdag- en donderdagmiddag van 13.30 uur tot 17.00 uur.

 

In het klanttevredenheidsonderzoek van 2011 hebben klanten hun voorkeur voor deze momenten aangegeven.  Een compleet overzicht van de vernieuwde openingstijden is hier te vinden. Veel bibliotheekzaken: reserveren, verlengen en aanvragen kunnen 24 uur per dag, 7 dagen in de week via onze website of via een app geregeld worden.

 

In september 2013 is de ingang van de Bibliotheek Vlaardingen aan de Waalstraat verplaatst. De MediaLounge die eerst op de tweede etage was, is verhuisd naar de begane grond. Daardoor was het mogelijk om een nauwere samenwerking aan te gaan met het Servicepunt Vrijwilligers. Deze samenwerking levert voor beide partijen profijt op. Er is een vrijwilligersfunctie gemaakt voor de bemensing van de nieuwe informatiebalie in de MediaLounge: gastvrouw/gastheer. Het Servicepunt Vrijwilligers is door de nieuwe ingang meer zichtbaar en ook vaker geopend.

 

Vijftig procent korting

De Bibliotheek Vlaardingen is trots op alle ontwikkelingen die in gang gezet zijn. Daarom heeft zij een kennismakingsaanbod: in de week van 1 tot en met 5 april krijgen nieuwe leden gedurende vijf dagen vijftig procent korting op een standaard-jaarabonnement: van € 34,50 voor € 17,25. Voor onze huidige leden is er in deze week een aardigheidje.

 

Buurtzorg Vlaardingen Oost

Binnensingel 45, Vlaardingen

Meer over Buurtzorg Vlaardingen Oost →