Categorieën

Service

Mediator inzetten bij scheiding

Mediator inzetten bij scheiding
Nieuws

Mediator inzetten bij scheiding

  • Ingezonden mededeling
  • 24-10-2022
  • Nieuws
Mediator inzetten bij scheiding
Ga jij scheiden? Natuurlijk is dit een verdrietige periode waarin verschillende emoties naar boven zullen komen. Het is van belang om dit proces goed door te komen, voor jezelf en jouw partner. Helemaal als jullie kinderen hebben geldt dat een aantal constructieve gesprekken van belang zijn, waarin alles geregeld worden zonder dat iemand hierdoor pijn ervaart. Hierbij kun je kiezen voor het inzetten van een mediator Utrecht. Indien je woonachtig bent in de regio Utrecht, dan is het huren van een mediator voor de verwerking van een moeilijk proces misschien iets voor jou.

Taken van de mediator

De mediator is neutraal in de kwestie, waarbij geldt dat deze geen partij zal kiezen gedurende het proces. De mediator in iemand die ervoor moet zorgen dat alle partijen gehoord worden en niemand zich buitengesloten wordt. Er is sprake van een luisterend oor, begrip en empathie gedurende het proces. Je kunt tevens je hart luchten tijdens het spreken met de mediator. Verder geldt dat de mediator gebonden is aan een aantal gedragsregels.

Je kunt op een veilige manier advies krijgen op financieel, administratief en juridisch perspectief.

Contact opnemen

Misschien dat jij overweegt om te kiezen voor een mediator, maar nog een aantal vragen hebt voordat je de beslissing neemt of wel of niet te kiezen voor een mediator. In dat geval kun je contact opnemen en een kennismakingsgesprek aangaan. Hierdoor leer je iemand persoonlijk kennen en bouw je een vertrouwensband op. Bij het gesprek geldt dat je mag aangeven wat jouw persoonlijke voorkeuren en wensen zijn in de afhandeling van een scheidingsproces. Je dient hierbij je naam en e-mailadres te geven. Daarnaast kan een telefoonnummer erg gemakkelijk zijn voor contact op intensieve basis.

Privacyverklaring

De gegevens die je deelt en de informatie die je prijsgeeft tegenover de mediator is erg persoonlijk. Het kan gevoelig liggen om kwetsbare informatie te delen, indien je een scheiding wilt faciliteren. Hierbij geldt dat de privacy van jouw als persoon gewaarborgd blijft. Je moet ervoor zorgen dat je rekening houdt met de emotionele kant die samen gaat met een scheiding. Wees je altijd bewust van je eigen grenzen. Mocht je gevoelige informatie delen, weet dan dat de mediator gebonden is aan de gedragsregels die gelden voor hem of haar. Er is tevens sprake van een privacyverklaring.

Team van scheiden

In het scheidingsproces is er sprake van een team, bestaande uit verschillende personen. Ten eerste een mediator, waarbij geldt dat deze een vertrouwensband met jou zal opbouwen. Daarnaast is er sprake van een kindercoach, een financieel planner en een hypotheekadviseur. Wanneer jij met jouw partner gaat scheiden, dient het huis wellicht verkocht te worden. Verder trouwen vele mensen in gemeenschap van goederen, waardoor scheiden tevens een financiële kant heeft. Om hier zo goed mogelijk mee om te gaan zal een adviseur jou hierbij helpen. Hierdoor maak jij het jezelf een stuk makkelijker dan zonder begeleiding het geval zal zijn.