Categorieën

Service

Midden-Delflanddag verbindt

Midden-Delflanddag verbindt
Uit

Midden-Delflanddag verbindt

  • Redactie
  • 14-06-2016
  • Uit
Midden-Delflanddag verbindt
VLAARDINGEN - Dit jaar zijn samenwerking en verbinding de sleutelwoorden tijdens de Midden-Delflanddag. Een goed voorbeeld daarvan is de samenwerking tussen KADE40, Chantel van Beurden (Galerie van B/de Engelenhoeve) en evenementenorganisator Kris de Pee. Gezamenlijk hebben zij op zondag 19 juni een fietstocht langs de boerderijen van de Vlaardingse Zuidbuurt samengesteld met onderweg volop muziek, lekkere streekproducten en activiteiten.

 

Fietstocht


De fietstocht start bij het Vlaardingse Voedselbos en leidt vervolgens langs 8 monumentale boerderijen aan de Zuidbuurt. Op iedere locatie is iets te doen. Van muziek tot poëzie, van een balletje slaan tot boogschutten of bootje varen. Voor de mensen die weleens op een speciale, (driewiel)fiets willen rijden of door een beperking moeite hebben met fietsen kunnen vanaf de Engelenhoeve met de fietsen van Stichting ViB de route afleggen.

 

Muziek

Het muziekaanbod is gevarieerd en biedt voor elk wat wils. Naast optredens van de Vlaardingse bands CC Grand (Engelenhoeve), Gersch (Hoeve Avondrust) en Undercover Heroes (Golfbaan) kan er ook genoten worden van onvervalste Klezmer (Buitenplaats). Op het terras van de Wijnboerderij kan er onder het genot van een streekwijn genoten worden van meer jazzy klanken. Hier wordt de avond klassiek afgesloten met een pianoconcert van 3 jonge pianisten die six mains spelen op de voormalige hooizolder. Aansluitend op het pianoconcert volgt nog een verrassend optreden van een counter tenor.

 

Poëzie, tekenen, of droedelen

Onder begeleiding van docenten van KADE40 kunnen bezoekers creatief aan de slag. De kinderen kunnen onder begeleiding van een docente lekker knutselen (Avondrust). Kunstenares Beaty Czeto (Buitenplaats) leert belangstellenden om eigen gedachtenkronkels op papier te droedelen en dichter Alison Martis draagt voor uit eigen werk op de Wijnboerderij. Een korte workshop portrettekenen wordt gegeven door docente Lia Schäfer op de Engelenhoeve.

 

Overige activiteiten


Er is natuurlijk nog veel meer te doen. Het is mogelijk een balletje te slaan op de Golfbaan, bloemstukken te maken bij de Engelenhoeve, of op een quad te rijden bij Buitenplaats. Na al deze inspanning kunnen liefhebbers zich laten masseren bij Avondrust of een rustige wandeling maken door de wijngaard bij de Wijnboerderij.

 

KADE40

Westhavenkade 40, Vlaardingen

Meer over KADE40 →