Categorie├źn

Service

Moeizame start korfballers Twist

Moeizame start korfballers Twist
Sport

Moeizame start korfballers Twist

  • Rene Kooiman
  • 25-11-2019
  • Sport
Moeizame start korfballers Twist
KORFBAL - Na een goede voorbereiding met goed en gevarieerd spel stond afgelopen zaterdag dan de 1e wedstrijd van de korfballers van SC Twist tegen Reeuwijk op het programma. Voordat Twist in gaten had dat de wedstrijd begonnen was, stonden ze na 6 minuten al met 5-0 achter. Twist creëerde wel de nodige kansen maar die werden niet benut, terwijl Reeuwijk haast 1op 1 schoot.

Maar na 8 minuten waren de Vlaardingers van de eerste schrik bekomen en kwamen ze langzamerhand in hun element. Toen gingen ook de doelpunten vallen en zo stond er na 23 minuten spelen een stand van 11-7 in het voordeel van Twist op het scorebord. De ruststand werd bereikt met een 12-10 voorsprong.

Na de rust liep Twist steeds een paar maal uit naar een voorsprong van 4 doelpunten, maar Reeuwijk gaf niet op en kwam zelf 3 minuten voor tijd terug tot op 1 doelpunt: 19-18. Maar door wat langer de tijd te nemen in de aanval, moest Reeuwijk wel risico gaan nemen en dat resulteerde in wat vrije ballen en een strafworp voor Twist. Hiervan wist de ploeg er twee te maken zodat de eindstand werd bereikt bij 21-18. Al met al een verdiende overwinning.