Categorieën

Service

Muziek bij de Buren komt er nu écht aan

Muziek bij de Buren komt er nu écht aan
Uit

Muziek bij de Buren komt er nu écht aan

  • Redactie
  • 09-11-2022
  • Uit
Muziek bij de Buren komt er nu écht aan
VLAARDINGEN - Op 27 november 2022 vindt een nieuwe editie van Muziek bij de Buren Vlaardingen plaats. Met opnieuw 31 huiskamers die hun deuren openstellen is ‘MBDB’ het grootste festival van Vlaardingen.

Van 13.00 tot 17.00 uur klinkt op deze zondagmiddag door heel Vlaardingen muziek. Elke locatie kan dan op drie verschillende momenten een halfuur lang genieten van livemuziek. Van pop tot jazz, van kleinkunst tot rock: vrijwel alle muziekstijlen zijn vertegenwoordigd door de 31 deelnemende acts.

En elke huiskamer heeft zijn eigen charme. Om er een paar uit te lichten: de bewoners van het Hollandiagebouw hebben samen besloten de hal ter beschikking te stellen voor een bijzonder optreden van C.C. Grand. Verder is een bezoek aan het cabarettrio LETTERBAAS aan de Smalle Havenstraat 13 direct te combineren met kunst kijken in de galerie van Har Hensgens. En speelt pop- en rockgroep Small Talk op een plek die voor veel mensen als huiskamer voelt: het ontmoetingscentrum van Pameijer op de Schiedamseweg.

De deelnemende huiskamers zijn verspreid over de wijken Centrum, Oost en Ambacht. Naast tientallen huiskamers, stellen ook andersoortige locaties hun deuren open om ook in hun huiskamersfeer muziek te laten horen. Zo doen ook Museum Vlaardingen, KADE40, bierbrouwerij Vulcaan, de Stadslandbouw, het Pannenkoekenhuis, de Windwijzer en IKC De Bavinck mee aan het festival.

Concept

Diverse artiesten spelen in uiteenlopende Vlaardingse huiskamers. Groot of klein: alle enthousiaste Vlaardingers met een huiskamer konden zich aanmelden. Ook artiesten hebben zich in de tussentijd aangemeld. Daarna begon voor de organisatie de grote puzzel: welke artiest speelt in welke huiskamer? Het levert een verrassende zondagmiddag op waarbij tussen 13.00 en 17.00 uur op tientallen plekken in Vlaardingen doorlopend muziek klinkt.

Sinds 2017 wordt dit festival georganiseerd in de stad. Poppodium De Kroepoekfabriek haalde het festival naar Vlaardingen. Al langere tijd werd het festival in meerdere steden in Nederland georganiseerd. Sinds 2021 is het evenement ondergebracht bij de Stichting KWartiermakers Vlaardingen.

Gezamenlijke opening

Het festival wordt op 27 november geopend om 12.15 uur in de Stadsgehoorzaal in Vlaardingen. Daarna waaieren alle bezoekers uit naar de verschillende huiskamers. Het festival sluit af met een gezamenlijke slotavond in de Kroepoekfabriek.

Meer informatie?

Meer informatie over het programma is te vinden op www.muziekbijdeburenvld.nl. Of probeer één van de programmafolders te bemachtigen. Je vindt ze in meerdere openbare gebouwen in de stad, zoals horecagelegenheden, maar ook instanties als de Stadsgehoorzaal, Museum Vlaardingen en KADE40. Ook bij de opening op 27 november zijn de folders te vinden.