Categorieën

Service

Muziek bij de Buren weer in november

Muziek bij de Buren weer in november
Uit

Muziek bij de Buren weer in november

  • Redactie
  • 08-07-2022
  • Uit
Muziek bij de Buren weer in november
VLAARDINGEN - De eerstvolgende editie van Muziek bij de Buren Vlaardingen vindt plaats op zondag 27 november. Daarmee gaat het huiskamerfestival terug naar haar ‘roots’. De eerste twee edities vonden ook plaats in het najaar. In augustus is er ook weer een mini-festival van Muziek bij de Buren op het Stadsstrand.

Het festival Muziek bij de Buren wordt sinds 2017 georganiseerd in Vlaardingen. Tijdens het festival treden tientallen lokale muzikale acts op in tientallen huiskamers dwars door de stad. Het levert een sfeervolle muzikale zondagmiddag op. De laatste editie van Muziek bij de Buren vond plaats in februari 2020, vlak voordat de coronapandemie losbarstte. Vanwege de coronamaatregelen die volgden, werd het festival gedurende twee jaar regelmatig uitgesteld.

Echte MBDB-zondag

De vierde editie van het festival zal plaatsvinden op zondag 27 november, bijna vijf jaar na de organisatie van de eerste editie. ,,Muziek bij de Buren hoort namelijk eigenlijk thuis aan het begin van de winter'', zegt Sophieke Thurmer, projectleider van het festival. ,,Het past het beste als het buiten koud en guur is, als de ramen beslaan door grote groepen mensen binnen, als er misschien zelfs wel een sneeuwstorm woedt in Nederland, zoals bij onze eerste editie. Dat is een echte Muziek bij de Buren-zondag.''

Mini-festival op het Stadsstrand

Om de zomer niet helemaal zonder Muziek bij de Buren te laten verlopen, wordt ook dit jaar een mini-festival op het Stadsstrand georganiseerd. Met ‘oude bekenden’ en nieuwe namen. Op  28 augustus  zijn er optredens van  LETTERBAAS, Short Day en The Groats op het Stadsstrand. Het festival begint om 15.45 en duurt tot 17.00 uur en is natuurlijk gratis te bezoeken.