Categorieën

Service

Nieuw en kleurrijk 't Palet Broekweg geopend!

Nieuw en kleurrijk 't Palet Broekweg geopend!
Onderwijs

Nieuw en kleurrijk 't Palet Broekweg geopend!

  • Redactie
  • 31-05-2022
  • Onderwijs
Nieuw en kleurrijk 't Palet Broekweg geopend!
VLAARDINGEN - De kinderen van IKC ’t Palet aan de Broekweg hebben dinsdag 31 mei een feestelijke dag gehad. Met stormbanen, een gezellig versierd plein, een dj, popcorn, drinken, en nog veel meer werd het een dag vol bewegen, spelen, plezier en ontmoeting. Het gebouw én de buitenruimte waar de groepen 6 tot en met 8 van de school dagelijks leskrijgen is hiermee alsnog officieel geopend.

De pas aangetreden wethouder Koen Kegel sprak een welkomstwoord en daarmee was het zijn eerste openbare optreden, zoals dat enkele jaren geleden het geval was voor zijn collega Jacky Silos. Die laatste sprak destijds met omwonenden over de bouw van een school aan de Broekweg, en die staat er dus nu. Silos is al langer verantwoordelijk voor de portefeuille Onderwijs en Kegel sinds kort voor Vastgoed en ook voor Duurzaamheid. Die zaken vormen een bijzondere drie-eenheid, want het nieuwe schoolgebouw is vooral duurzaam, energiezuinig en volledig  toegerust op hete zomers (en koude winters); zo kan bijvoorbeeld elk lokaal afzonderlijk ingeregeld worden qua temperatuur en is het platte dak uitgerust met zonnepanelen.

De gemeente was weliswaar hoofdverantwoordelijk voor het nieuwe gebouw, qua omgeving heeft het Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. ook haar steentje behoorlijk bijgedragen. Daardoor konden makkelijker allerlei voorzieningen waaronder een prachtig speeleiland met allerlei toestellen worden gerealiseerd. Niet alleen de leerlingen op school, maar eigenlijk heel de buurt heeft hier plezier van. En dan is er natuurlijk ook nog het aansluitende mini-bos dat het geheel ‘afmaakt’. Een groenere omgeving kun je je in de wijk bijna niet voorstellen en ook water vind daardoor makkelijker zijn weg in tijden van overvloedige regenval.  Het schoolplein ontvangt dan ook het predicaat blauw/groen plein: een plek in de wijk waar ruimte is voor groen en voor regenwater. Dat is fijn, want als er minder regenwater in het riool terecht komt, vermindert de kans op wateroverlast bij hevige regenbuien. Maar boven alles is een groenblauwe schoolomgeving natuurlijk gewoon een super plek voor alle kinderen in de buurt om avontuurlijk te spelen!

Wethouder Koen Kegel stond in ieder geval vanmiddag voor een grote groep betrokkenen: de leerlingen en teamleden van ‘t Palet, het bestuur en staf van onderwijsorganisatie SIKO, collega-wethouder Jacky Silos en Cora van der Meer van de gemeente Vlaardingen, de wijkagent, medewerkers van het Fonds Schiedam Vlaardingen en zelfs waren er afgevaardigden van het Hoogheemraadschap Delfland aanwezig. Na zijn korte speech werd door een zestal kinderen zes bussen met verfpoeder 'afgeschoten', symbool voor de kleurrijkheid van de school en haar leerlingen. 

“Een buitenruimte die bijdraagt aan verbinding, dat was ons doel” vertelde bij de feestelijke opening Robert de Jong, de trotse directeur van de school. ,,’t Palet is de school waar je samen leert. Ook in dit project is dat goed te herkennen. Er is in het proces dat heeft geleid tot dit mooie gebouw en deze prachtige buitenruimte heel veel goed gegaan. Daar zijn wij veel partijen erkentelijk voor”, aldus de Jong. 

De kinderen kijken terug op een geweldige dag en zullen hopelijk mooie en leerzame jaren doorbrengen in hun tijd op IKC ’t Palet aan de Broekweg.

SIKO

Burgemeester van Lierplein 71, Vlaardingen

Meer over SIKO →