Categorie├źn

Service

Nieuwbouwplannen Pietersenlocatie stap verder

Nieuwbouwplannen Pietersenlocatie stap verder
Wonen

Nieuwbouwplannen Pietersenlocatie stap verder

  • Redactie
  • 29-04-2021
  • Wonen
Nieuwbouwplannen Pietersenlocatie stap verder
VLAARDINGEN - De gemeente Vlaardingen en projectontwikkelaar BEMOG uit Den Haag hebben woensdag een nieuwe stap gezet voor de ontwikkeling en bouw van 74 nieuwbouwappartementen aan de Westhavenkade en Maasboulevard in Vlaardingen. Daarmee lijkt de totstandkoming van het nieuwe woningbouwproject met de naam ‘New Haven’ een flink stuk dichterbij te zijn gekomen. 

Op deze voormalige Pietersen locatie op de kop van de Westhavenkade en Maasboulevard, direct achter restaurant China Garden worden 74 appartementen gebouwd, voorzien van een ondergrondse parkeergelegenheid. 

Daco Bokx van BEMOG geeft aan dat bij het nieuwe ontwerp rekening gehouden is met de historie van de plek: ,,Zo krijgen de panden aan de Westhavenkade de uitstraling van de Pietersen panden en worden er karakteristieke oude elementen teruggebracht in de nieuwe gevel.  Daarnaast is rekening gehouden met duurzaamheid en de gevoeligheid voor hoogwater op deze plek. Alle appartementen worden conform de nieuwste duurzaamheidseisen gebouwd en worden op een verhoogde plint aangebracht, zodat het krijgen van natte voeten hiermee voorkomen wordt.''

Ivana Somers – Gardenier, wethouder Bouwen en Wonen: ,,Ik ben heel blij met deze ontwikkeling en de samenwerking tussen BEMOG en de gemeente. We hebben afgelopen periode hard gewerkt  aan de ontwikkeling van nieuwbouw op belangrijke ontwikkellocaties in Vlaardingen, er is immers een grote bouwopgave voor de stad. Dit zijn woningen in een categorie waar veel vraag naar is, en die bijdragen aan meer evenwicht op de Vlaardingse woningmarkt.''

Vervolgproces
Nu de overeenkomst is ondertekend kan verder worden gegaan met de omgevingsvergunning en is er ook ruimte voor participatie, zodat het project zo goed mogelijk kan worden afgestemd op de wensen en ideeën van de Vlaardingers. Op basis van het vast te stellen bestemmingsplan kan naar verwachting in het begin van 2022 de Omgevingsvergunning (Bouwvergunning) aangevraagd worden. De uiteindelijke start bouw van ‘New Haven’ wordt niet eerder dan 2023 verwacht.