Categorieën

Service

Nieuwe dieren op je pad in het Klauterwoud

Nieuwe dieren op je pad in het Klauterwoud
Uit

Nieuwe dieren op je pad in het Klauterwoud

  • Redactie
  • 24-02-2024
  • Uit
Nieuwe dieren op je pad in het Klauterwoud

VLAARDINGEN - In het Klauterwoud zijn sinds kort prachtige houten dieren te vinden die helemaal passen bij dit speelse stukje Broekpolder in Vlaardingen. Het is hier vooral geen standaard speeltuin en al helemaal niet de bedoeling dat je schoon blijft.

Het Klauterwoud is ingericht als avontuurlijke speelplek voor iedereen die houdt van avontuur, water en modder. Hier kun je struinen over paden, door de bosjes, over een labyrint van boomstammen en kruipen door grote betonnen buizen en door modderige greppels. Vies worden mag hier. En sinds deze week vind je er verschillende dieren waar je op kunt klimmen, onderdoor kruipen of er bovenop kunt zitten. Trek wel je laarzen aan, want het is behoorlijk nat op dit moment in de Broekpolder en het gras moet nog een beetje groeien.

De kersverse voorzitter van Stichting Klauterwoud Bart de Leede is trots op deze nieuwe aanwinsten; “ouders reageren al gelijk heel enthousiast, het zijn speelelementen gemaakt van prachtig duurzaam robinia hout, die erg tot de verbeelding spreken. Een kind heeft geen uitgetekend plan nodig om te spelen en deze dieren zetten aan tot spelenderwijs ontdekken”. Ook het pad er omheen is recent aangelegd en goed toegankelijk voor ouders met kinderwagens, ouderen met een rollator en kinderen in een rolstoel.

De plaatsing van de houten dieren is een uitwerking van het plan dat Stichting Klauterwoud samen met Erkytuin uitvoert, een specialist in het ontwerpen van inclusief spelen voor kinderen met en zonder handicap. Het plan is mogelijk gemaakt door vele donaties, waaronder een grote bijdrage van het Fonds Schiedam Vlaardingen.