Categorieën

Service

Nieuwe sporthal Westwijk geopend: De Westhal

Nieuwe sporthal Westwijk geopend: De Westhal
Sport

Nieuwe sporthal Westwijk geopend: De Westhal

  • Redactie
  • 19-06-2024
  • Sport
Nieuwe sporthal Westwijk geopend: De Westhal

Prijswinnares Fabienne van Mil en wethouder Arnoud Proos. Fotografie: Arend van der Salm

VLAARDINGEN - Vandaag is de nieuwe sporthal in de Westwijk officieel geopend. Wethouder Arnoud Proos gaf bij die opening aan dat het tijd is om vooruit te kijken. Dat de oorspronkelijke bouwkosten met miljoenen werden overschreden was pijnlijk , maar uiteindelijk moest de gemeenteraad wel akkoord gaan om de hal af te krijgen.

“Ik wil de gebruikers feliciteren en plezier wensen'', aldus Arnoud Proos. ,,In de eerste plaats SC Twist. Wat hebben jullie veel geduld nodig gehad. Vanaf nu: veel speelplezier! Maar ook de scholen staan te trappelen. Zoals Het College Vos, en basisscholen De Schakel en de Johannes Calvijn. Deze hal en de kantine kunnen ook gebruikt worden door en voor bewoners. We hopen dat deze hal gaat bijdragen aan een wijk waar meer verbinding en meer mooie momenten zijn'', aldus Proos.

Bijzonder aan de hal is het groene dak en de fantastische akoestiek, de wedstrijdafmetingen op hoog niveau. Daarnaast de nieuwste technieken qua zaalinventaris voor het bewegingsonderwijs, een beweegbare arm waaraan verschillende sportmaterialen kunnen worden bevestigd zoals ringen en trapezium en tot slot de zeer grote wandtrampoline. Kortom Vlaardingen is een sportpaleis rijker en de nieuwe naam van de accommodatie is De Westhal. Die naam kwam voort uit een verkiezing onder de Vlaardingers en prijswinnares van die naamverkiezing was Fabienne van Mil. Die werd door de wethouder bij de opening in de bloemetjes gezet.