Categorieën

Service

Nieuwe website voor Heemtuin Westwijk

Nieuwe website voor Heemtuin Westwijk
Nieuws

Nieuwe website voor Heemtuin Westwijk

  • Redactie
  • 03-02-2023
  • Nieuws
Nieuwe website voor Heemtuin Westwijk
VLAARDINGEN - Midden in een woonwijk in Vlaardingen west, op een steenworp afstand van de industrie, ligt een uniek stukje groen: de Heemtuin. Je vindt hier diverse landschappen met bijzondere inheemse, wilde flora. Er groeien meer dan 400 verschillende planten, bloemen, kruiden en bomen. Maar ook kom je hier de ijsvogel, de wezel en de groene specht tegen. Om meer mensen kennis te laten maken met dit bijzondere stukje natuur, heeft de Heemtuin niet alleen een nieuw logo en website gekregen, maar worden er ook diverse activiteiten voor jong en oud georganiseerd.   

In 2022 werd het Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. eigenaar van de meer dan vijftig jaar oude Heemtuin. ,,Het Fonds besloot tot aankoop, niet alleen omdat dit bijzonder stukje natuur van ecologische waarde is, maar ook een maatschappelijke functie heeft'', vertelt Eva Winkelman, medewerker communicatie. ,,Zo worden er rondleidingen gegeven en organiseert onder andere Stichting Boombehoud Vlaardingen diverse activiteiten en lezingen. Op woensdag 22 februari is verhalenverteller Abe van der Veen te gast in de Heemtuin die met onbeschrijfelijk veel passie mythen, sprookjes en Nederlandse sagen geïnspireerd door natuur en symboliek, deelt met het publiek. En op 1 maart wordt er door Jeroen Hooijmeijer (Ecologisch tuinman) een lezing gegeven over manieren om uw eigen tuin aan te passen aan het veranderende klimaat.'' 

Kinderactiviteiten

Ook voor het jongere publiek is er van alles te ontdekken en beleven in de Heemtuin. Eva Winkelman: ,,Naast speciale kinderactiviteiten zoals voorleesmiddagen en geurige workshops, is er in de tuin ook het Kabouterpad. Aan de hand van een informatief boekje (te halen bij de Blokhut) nemen de kabouters van de Heemtuin je mee op avontuur en vertellen ze over hun medebewoners; de kikker, ijsvogel en halsbandparkiet.” Op de nieuwe website van de Heemtuin (www.heemtuinwestwijk.nl – gecrealiseerd door de Mindoffice) is meer informatie te vinden over de wat er allemaal te ontdekken en beleven is. 

Fotowedstrijd

De Heemtuin is een populaire locatie voor (hobby)fotografen. ,,Het hele jaar door staan er diverse planten en bomen in bloei, waarvan een aantal zeldzame. En dat trekt weer een hoop insecten en dieren aan. Er is dus genoeg moois voor het perfecte plaatje'', legt Eva Winkelman uit. ,,We vinden het leuk als mensen de foto’s delen op social media en de Heemtuin taggen of #Heemtuinwestwijk gebruiken. Maar ter gelegenheid van de launch van de nieuwe website houden we nu een fotowedstrijd. Stuur ons je mooiste natuurfoto (gemaakt in de Heemtuin) toe en maak kans op een vergroting van jouw foto. Insturen kan tot en met 5 maart naar [email protected] o.v.v. fotowedstrijd. De winnende foto delen we op www.heemtuinwestwijk.nl en social media.”

 

Fonds Schiedam Vlaardingen e.o.

Schiedamseweg 53, Vlaardingen

Meer over Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. →