Categorieën

Service

Nieuwe wondpoli in Vlaardingen verbetert complexe wondzorg voor patiënten

Nieuwe wondpoli in Vlaardingen verbetert complexe wondzorg voor patiënten
Gezond

Nieuwe wondpoli in Vlaardingen verbetert complexe wondzorg voor patiënten

  • Redactie
  • 19-12-2023
  • Gezond
Nieuwe wondpoli in Vlaardingen verbetert complexe wondzorg voor patiënten

VLAARDINGEN - In een baanbrekende stap voor de gezondheidszorg in Vlaardingen zijn wij verheugd om de opening van de nieuwe wondpoli binnen onze stad aan te kondigen. De wondpoli zal opereren in samenwerking met lokale huisartspraktijken en is bedoeld om gespecialiseerde zorg dichter bij huis te brengen. Tegelijkertijd wordt de druk op ziekenhuizen verminderd.

De wondpoli heeft als doel om binnen een gespecialiseerd centrum, diagnostiek, gespecialiseerde wondzorg en behandeling te bieden aan patiënten met complexe wonden. Het doel hiervan is de kwaliteit te verbeteren, de toegankelijkheid te vergroten en het verbeteren van de patiënttevredenheid.

De betrokkenheid

Dit initiatief is tot stand gekomen dankzij de nauwe samenwerking tussen Medisch Punt Vlaardingen (MPV) en WijkzorgDesk, waarbij huisartsen, medisch specialisten en gespecialiseerde verpleegkundigen samenwerken om hoogwaardige medische zorg vanuit de huisartspraktijk te bieden. Dit partnerschap heeft gezorgd voor een solide basis om de wondpoli met succes te lanceren.

Over MPV en WijkzorgDesk

Medisch Punt Vlaardingen is een toonaangevend gezondheidszorgcentrum in Vlaardingen. Meerdere disciplines en specialisaties zijn gebundeld onder één dak; denk aan huisartsenzorg, farmacie, diëtetiek, wijkverpleging en diverse alternatieve geneeswijzen. WijkzorgDesk is een organisatie die zich inzet voor wijkverpleging en het verbeteren van de gezondheidszorg in wijken en buurten, met de nadruk op samenwerking en innovatieve zorgmodellen.

Toekomstige Ontwikkelingen

De lancering van de wondpoli in Vlaardingen is slechts het begin. Het project zal nauwgezet worden geëvalueerd en de resultaten zullen worden gebruikt om verdere beslissingen te nemen over de uitbreiding en de toekomst van dit baanbrekend initiatief.

Voor meer informatie over de Wondpoli in Vlaardingen en om een afspraak te maken, kunnen patiënten contact opnemen met hun huisarts voor een verwijzing. De wondpoli is voor iedereen toegankelijk.