Categorieën

Service

Noodkreet Straatarts Michelle van Tongerloo: wethouder, help deze dakloze vader !

Noodkreet Straatarts Michelle van Tongerloo: wethouder, help deze dakloze vader !
Nieuws

Noodkreet Straatarts Michelle van Tongerloo: wethouder, help deze dakloze vader !

  • Redactie
  • 08-05-2024
  • Nieuws
Noodkreet Straatarts Michelle van Tongerloo: wethouder, help deze dakloze vader !

VLAARDINGEN - Een dakloze vader die in zijn auto slaapt na een scheiding, waarbij zijn kind van tien jaar oud door uitgezaaide kanker op sterven ligt. Voor onderdak is hij afhankelijk van opvang in de Elementen, maar daar is geen plek. Of eigenlijk is er wel plek: crisisopvangplaatsen, maar die worden niet (volledig) gebruikt. En een wethouder die niet leek te reageren op de noodkreet die straatarts en huisarts Michelle van Tongerloo op social media doet. En het speelt zich af in Vlaardingen.

Michelle van Tongerloo: ,, Misschien heeft de wethouder het niet gelezen (te druk), misschien heeft een communicatieadviseur haar geadviseerd niet te reageren (dan bloed het wellicht dood), misschien vindt ze niet dat ze verantwoordelijk is (want de gemeente had al toestemming gegeven tot opvang, dat valt haar spreadsheet uit).’’

‘Haar mail was naar de verkeerde wethouder gestuurd’, reageerde verantwoordelijk wethouder Arnoud Proos. Waarom zijn collega’s de mail niet doorstuurden wordt straks vast onderzocht. Wethouder Proos schreef ook dat de situatie ‘complexer is dan geschetst’ en er ‘vanuit diverse domeinen goed gekeken wordt naar wat het gezin nodig heeft’.

Ondertussen is de dakloze vader dankzij particuliere donaties tijdelijk ondergebracht in een hotelkamer. Maar ook dat houdt een keer op, en raadslid Ron Boers trok er deze week over ‘aan de bel’ bij het college met een zestal vragen, waarin hij vooral vraagt hoe het volgens de gemeente nou zit, en wat zij gaan doen aan deze schrijnende situatie; en aan het schijnbare onderlinge conflict tussen gemeente en De Elementen waar een aantal crisisplaatsen niet worden ingezet omdat de gemeente niet voor voldoende doorstroming zorgt. Een conflict over de rug van wie hulpzoekend zijn, en dat terwijl we wel duizenden vluchtelingen uit andere landen hulp en onderdak bieden. Aldus Ron Boers van de fractie van Heel de Stad.

Het college heeft een aantal weken om de vragen te beantwoorden. Er wordt gehoopt door straatarts Michelle van Tongerloo dat er sneller een definitieve oplossing komt. Voor deze vader en andere schrijnende gevallen.