Categorieën

Service

Notaris Ed Bijster gaat met pensioen

Notaris Ed Bijster gaat met pensioen
Nieuws

Notaris Ed Bijster gaat met pensioen

  • Advertorial
  • 31-08-2020
  • Nieuws
Notaris Ed Bijster gaat met pensioen
VLAARDINGEN - De Vlaardingse notaris Ed Bijster vierde op 17 augustus zijn zeventigste verjaardag in goede gezondheid. Dat is niet iedereen gegund. Dat was dan ook reden voor een feestje. Maar die feestelijke dag bleek ook een dag waarvan je wist dat die zou komen. In artikel 14 lid 1 Wet op het notarisambt staat dat de notaris met ingang van de eerstvolgende maand na het bereiken van de zeventigjarige leeftijd van rechtswege wordt ontslagen. 

De plaatsvervangend voorzitter van de Kamer voor het Notariaat in het ressort Den Haag heeft mr. G.H.H.J. (Geert) Janssen MRE MBA, managing partner van MAES notarissen, met ingang van 1 september 2020 tot waarnemer benoemd van het protocol en de overige notariële bescheiden van rnr. E.M. Bijster. 

De 1 september van dit jaar markeert dan ook een dubbel moment. Een afsluiting van een mooie periode. En een prachtig nieuw begin. Als de lente.

Terugblik  

Ed was meer dan een kwart eeuw notaris. Eerder in associatief verband met het voormalige Kooijman Lambert en sinds 2013 als zelfstandig ondernemer onder de fier wapperende vlaggen van het  full service kwaliteitskantoor MAES notarissen en de voordelige online discounter Basisnotarissen Rijnmond. Ed startte zijn loopbaan bij het Rotterdamse kantoor Nauta van Haersolte, de rechtsvoorganger van het huidige Nauta Dutilh. Eerst als advocaat, later als kandidaat-notaris. Hij studeerde rechten aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en aanvullend - naast een full time baan - notarieel recht aan de Universiteit van Leiden.

In die 25 jaar als notaris is Ed tienduizenden mensen met zorg en toewijding van dienst geweest. Hij is er daarbij in geslaagd het kostenniveau van het kantoor laag te houden en daarmee de tarieven competitief. Bij audits scoorde het kantoor steeds goed en klanten geven het kantoor op het gebied van klanttevredenheid op dit moment een dikke 9. Volgens het kadaster behoren wij tot de top-8% van alle notariskantoren in Nederland - de grote Zuidaskantoren incluis - voor wat betreft het aantal akten dat ter inschrijving bij het kadaster wordt aangeboden. Dat zegt overigens niets over de kwaliteit en complexiteit van die akten, en ook ook niets over het economisch belang en de opbrengst van die akten, maar het geeft wel aan dat wij een ervaren en productief team zijn en onze zaken Goed voor Elkaar hebben. Ed laat dan ook een goedlopend notariskantoor achter en dat is een prestatie van formaat. Wij zijn daar met ons allen best een beetje trots op.

Dank 

Namens alle kantoorgenoten dank ik mijn voormalig compagnon voor wat hij voor ons heeft betekend. Wij zullen Ed met zijn slagvaardige, praktische en no-nonsense instelling gaan missen. Wij prijzen ons gelukkig dat hij zich  in ieder geval nog tot en met 31 december voor kantoor en onze klanten in wil blijven zetten.

Of counsel 

Vanaf 1 januari 2021 zal hij vanuit zijn nieuwe woonplaats Zierikzee samen met zijn echtgenote Wanda, hun honden en met de kinderen en kleinkinderen enigszins nabij, als heuse pensionado gaan genieten van al het moois dat hem en de zijnen nog te wachten staat. Ed gaat zich nu met zaken bezighouden waar hij al eerder met veel plezier mee in de weer was, maar waaraan hij nu meer tijd kan besteden. Zo is hij al jaren een doorgewinterd rallyrijder en sinds mei van dit jaar voorzitter van het bestuur van de Nederlandse Historische Rally Federatie.

Daarnaast zal Ed - in deze, om in rally termen te blijven, final leg - als of counsel deel uitmaken van de Raad van Advies van MAES notarissen. Zo gewenst zal hij ook in voorkomende gevallen vanuit de MAES Flex Pool diensten aan kantoor kunnen blijven verlenen.  

Mochten jullie hier in de regio zo nu en dan het iets te luide ronkende motorgeluid van een met liefde gerestaureerde oldtimer BMW horen, weet dan dat de sportieve chauffeur (die zich in het dagelijks leven per elektrische BMW i3 verplaatst) naar alle waarschijnlijkheid de ervaren rallyrijder Ed Bijster is, vakkundig navigerend vanuit het zilte Zeeuwse land naar ons kantoor om ons gevraagd en - steeds goed bedoeld - ongevraagd van zijn wijze raad te voorzien.

Afscheid 

Als we niet gehinderd zouden worden door de COVID-19 (Corona) pandemie, hadden wij graag alle kantoorrelaties uitgenodigd voor een persoonlijk afscheid van Ed. Dat zit er tot onze grote teleurstelling nu even niet in. Ed zal velen van jullie daarentegen voordat hij zich werkelijk definitief uit het professionele notariële leven terugtrekt op enig moment met een persoonlijk of digitaal dankjewel laten blijken hoe betekenisvol het voor hem is om je van dienst te mogen zijn geweest.

Voortzetting dienstverlening 

De inzet is om ook voor de toekomst het kostenniveau van het kantoor laag te houden en daarmee de tarieven competitief. Want het belang van de klant staat bij ons voorop. In alles wat wij doen. Onze klanten bepalen ons succes. Wij zijn zo gewenst 24 uur per dag en 7 dagen in de week voor ze beschikbaar. In persoon op kantoor, telefonisch, per chat, met videobellen of via de e-mail. Het hele jaar door. Hebben een avond-openstelling en een gratis inloopspreekuur. Voor particulieren maar ook voor ondernemers. Want veel van onze klanten zijn ondernemend. Net als wijzelf. Ondernemers weten dat het succes van ondernemen hem zit in het beheersen van risico en het vereenvoudigen van ingewikkelde dingen. Wij begrijpen de complexiteit waarmee onze klanten zich geconfronteerd zien. Brengen dat terug tot de kern. Maken daarmee hun leven overzichtelijker.

Wij zijn in onze benadering onderscheidend. Niet als doel. Maar als resultaat. Tegenover alle tinten grijs zetten wij kleur. Wij laten zien wie wij zijn en waar wij voor staan. Met onze energie, onze visie en toewijding. Zijn zichtbaar. Ondernemend. Sociaal. Treden naar buiten. Nemen onze verantwoordelijkheid. Ook maatschappelijk. Wij zijn vernieuwers. Geen volgers. Want wij realiseren ons dat de Tesla van vandaag de oldtimer van morgen is. Wij zijn gemotiveerd om het meest klantgerichte notariskantoor van de regio te zijn. Wij willen dat onze klanten trots zijn op de persoonlijke relatie die wij met ze hebben. En euforisch over wat wij ze professioneel brengen. Maar bovenal dat ze graag met ons verkeren. Dat we met elkaar kunnen lachen. En soms ook een beetje om onszelf.

Met ondergetekende als meewerkend voorman zal ons dreamteam zich elke dag weer opnieuw onverminderd inzetten om de diensten aan de klanten van MAES notarissen en Basisnotarissen Rijnmond te blijven verlenen op de wijze zoals u dat van ons al sinds 1992 gewend bent. Onberispelijk, toegewijd en integer.

Geert Janssen
MAES notarissen
Oosthavenkade 39
3134 NW  Vlaardingen
[email protected]
010 - 44 53 777
maesnotarissen.nl