Categorieën

Service

Online colleges culturele antropologie voor senioren

Online colleges culturele antropologie voor senioren
Uit

Online colleges culturele antropologie voor senioren

  • Redactie
  • 04-06-2021
  • Uit
Online colleges culturele antropologie voor senioren
VLAARDINGEN - Op vier achtereenvolgende donderdagochtenden zal studentdocente Leah interessante online colleges geven over culturele antropologie. De eerste is op donderdag 17 juni van 10.30 tot 11.30 uur. Deze colleges worden georganiseerd door de Bibliotheek de Plataan in samenwerking met de stichting Oud Geleerd Jong Gedaan onder het motto ‘Persoonlijke groei is niet afhankelijk van leeftijd’.

Leah neemt je mee naar de ontstaansgeschiedenis van de antropologie toen de eerste ontdekkingsreizigers verre, afgelegen oorden bezochten. Verder zal ze vertellen waarom er tegenwoordig ook antropologisch onderzoek in Nederland wordt gedaan. Ook komt nationalisme en identiteit aan bod, want wat maakt een land nou tot natiestaat? Hoe komt het dat mensen zich als Japanner, Italiaan, Amerikaan, Nederlander of Vlaardinger beschouwen? Daarnaast wordt er ingegaan op familiebanden en hoe de betekenis hiervan per cultuur kan verschillen. Leah zal voorbeelden geven van verwantschap en vertelt over haar eigen onderzoek over het huwelijk in India. Tijdens de colleges is er alle ruimte om met Leah en elkaar het gesprek aan te gaan. 

Online via Zoom

Vanwege de coronamaatregelen is dit college online via Zoom. De link krijg je in de week voor het college per mail toegestuurd. We gaan ervan uit dat alle deelnemers het programma Zoom vooraf al gedownload en geïnstalleerd hebben. Mocht je hulp nodig hebben bij het installeren van Zoom, geef dit bij het aanmelden aan of mail naar: [email protected]. Tijdens elk college is er ook een telefonische hulplijn aanwezig voor technische problemen. 

De colleges zijn gratis, het is wel noodzakelijk om je vooraf aan te melden bij de Bibliotheek de Plataan: via [email protected] of telefonisch T085-0436741 (kies 3 voor: Vlaardingen).

Bibliotheek De Plataan

Waalstraat 100, Vlaardingen

Meer over Bibliotheek De Plataan →