Categorieën

Service

Oud-VFC verslaat oud-Feyenoord in jubileumwedstrijd

Oud-VFC verslaat oud-Feyenoord in jubileumwedstrijd
Sport

Oud-VFC verslaat oud-Feyenoord in jubileumwedstrijd

  • Redactie
  • 23-10-2023
  • Sport
Oud-VFC verslaat oud-Feyenoord in jubileumwedstrijd

VLAARDINGEN - VFC vierde afgelopen zaterdag haar 110-jarig bestaan met een jubileumwedstrijd tegen oud-Feyenoord. De wedstrijd oud-VFC - oud-Feyenoord werd door een groot deel van de leden bezocht. Zo’n 600 toeschouwers zagen uiteindelijk de Kwekkers met 4-2 winnen van oud-Feyenoord. Doelpunten werden gemaakt door Huis in ‘t Veld, van Rij, van Mil en Bokx. Fernandez en Boussaboun namen de doelpunten van Feyenoord voor hun rekening. Nachtburgermeester van Vlaardingen, Leonardus IJdo, sloot een geslaagde jubileumavond af met een aantal muzikale krakers.

,,Dit is voor iedereen een once in a lifetime'', aldus voorzitter Jan Stijger. Zo niet voor aanvoerder Tomas Raeijmakers. De gelegenheidsaanvoerder was er twintig jaar geleden, tijdens het negentigjarig bestaan, ook al bij. ,,Twintig jaar geleden stonden Patrick de Wilt en ik ook op het veld tijdens de jubileumwedstrijd. Een stuk jonger, een stuk fitter. Het is altijd mooi om zoiets mee te maken'', aldus Raeijmakers. ,,Ik ben op mijn vijfde bij VFC gaan spelen en er nooit meer weggegaan. Ik ben dertig jaar lid geweest. Mijn zoon is tien jaar geleden lid geworden en die train ik sindsdien.'' Broer Job haakte jammer genoeg geblesseerd af.

Het is een beetje het verhaal achter de 110-jarige familievereniging. Je wordt lid, raakt verliefd en gaat er nooit meer weg. 70 jaar lid, 300 wedstrijden in het eerste, 100 doelpunten voor het eerste, niets vreemds bij VFC. Naast de gebroeders Raeijmakers, bestond de selectie van oud-VFC uit veel bekende namen. Zo bestond de selectie 'oer-Kwekkers' uit onder ander Ralph Groen (broer van Menno), Raymond en Leon van Willigen, Bram van Rij (zoon van Berry), Robbert Bot (zoon van Hans), Nordin van Mil (zoon van John) en Mark van der Slot (broer van Paul). Allemaal familienamen die al jaren als een rode draad door de vereniging lopen.

Niet alleen voor de 'Oud' spelers van VFC was het een bijzondere avond. Ook voor een grote groep jeugdspelers uit JO11 1 tot en met 5 en een enkele speler uit JO10-2 was het een gedenkwaardige avond. Zij mochten namelijk hand in hand met de spelers van VFC en Feyenoord het veld oplopen en samen poseren voor de groepsfoto. Dat niet iedere VFC'er graag met een Feyenoorder het veld op wilde lopen maar liever met een VFC'er had niets te maken met de mogelijke voorkeur voor een andere club maar meer met het feit dat ze graag met een VFC-familielid het veld op wilden lopen.