Categorieën

Service

Park Hooglede is nu veiligheidsrisicogebied

Park Hooglede is nu veiligheidsrisicogebied
112

Park Hooglede is nu veiligheidsrisicogebied

  • Redactie
  • 22-02-2024
  • 112
Park Hooglede is nu veiligheidsrisicogebied

VLAARDINGEN - De afgelopen dagen zijn de bewoners uit Park Hooglede opnieuw opgeschrikt door een tweetal incidenten in de Gretha Hofstralaan. Na een explosie van vrijdag op zaterdag heeft de politie op dinsdagavond een verdachte opgepakt en daarmee een poging tot het aanbrengen van een explosief voorkomen. Woensdagavond is de driehoek (burgemeester, politie en Openbaar Ministerie) bijeengekomen om over deze nieuwe incidenten te praten. Uit het politieonderzoek is dusdanige informatie gekomen dat de burgemeester, in overleg met de politie en het OM, heeft besloten de betreffende woning aan de Gretha Hofstralaan opnieuw tot nader order te sluiten. Dit is gisteravond gebeurd. Ook heeft de burgemeester Park Hooglede aangewezen als veiligheidsrisicogebied.

“Samen met u ben ik verontwaardigd over de nieuwe incidenten in uw wijk. Ik realiseer mij dat het instellen van een veiligheidsrisicogebied impact heeft op de bewoners van Park Hooglede. Maar met de informatie uit het politieonderzoek kan ik helaas niet anders dan dit te besluiten. Het is nodig om de openbare orde te handhaven en de rust in de wijk weer terug te brengen. Daar werken we samen met politie en OM hard aan en dat zullen we blijven doen totdat de situatie normaliseert”, aldus burgemeester Wijbenga.

Wat houdt het instellen van het veiligheidsrisicogebied in?

• Het veiligheidsrisicogebied is tot nader order geldig in de wijk Park Hooglede.

• Iedereen die aanwezig is in het aangewezen gebied kan door de politie preventief gefouilleerd worden.

• Het is verboden voorwerpen bij zich te hebben waarbij een redelijk vermoeden bestaat dat deze bestemd zijn voor het treffen van personen of zaken door vuur of door middel van ontploffing.

• Wanneer de politie vermoedt dat iemand verboden voorwerpen zoals hierboven genoemd bij zich draagt, staat een ieder toe en werkt een ieder mee aan het op last of vordering van de politie fouilleren en het tonen van de bij zich dragende of hebbende voorwerpen.

Meer informatie over het besluit om Park Hooglede als veiligheidsrisicogebied aan te wijzen is zo spoedig mogelijk te vinden op www.vlaardingen.nl/besluithooglede .

Rechercheteam uitgebreid en veiligheidsmaatregelen blijven gehandhaafd

De politie is nog altijd druk bezig met het lopende onderzoek. Het OM heeft toegezegd nog meer recherchecapaciteit voor deze specifieke zaak in te zetten. De camera’s, de particuliere beveiliging en de extra surveillance door politie en Toezicht & Handhaving blijven we tot nader order inzetten.

Burgemeester Bert Wijbenga: “Het is natuurlijk heel vervelend voor het betrokken gezin, maar ik zie geen kans om het anders te doen. We tasten nog steeds in het duister over de oorzaak van het probleem en willen de kans op nieuwe incidenten zo klein mogelijk maken. Het belang van het betrokken gezin is afgewogen ten opzichte van het belang van de omwonenden. Rust en veiligheid in de buurt geven wij nu de hoogste prioriteit. Daardoor moet het betrokken gezin nu tijdelijk ergens anders wonen.”

Meldingen blijven belangrijk

Als iemand informatie of camerabeelden heeft die van belang kunnen zijn, deel het dan alstublieft met de politie. Ook als u twijfelt. Dat kan via telefoonnummer 0900 8844. Wilt u liever anoniem een melding doen? Geen probleem. Dat kan via Meld Misdaad Anoniem, telefonisch via 0800 7000 of online via https://melden.meldmisdaadanoniem.nl  Bij spoed belt u altijd 112.