Categorie├źn

Service

Parkeren Binnensingel moet weer gratis worden

Parkeren Binnensingel moet weer gratis worden
Nieuws

Parkeren Binnensingel moet weer gratis worden

  • Herman van Nieuwenhuizen
  • 08-09-2021
  • Nieuws
Parkeren Binnensingel moet weer gratis worden
VLAARDINGEN – Op de Binnensingel moet je weer vrij, dus gratis, kunnen parkeren. Dat is de aanbeveling die een groep bewoners van de Nieuwe Kerkstraat in de Oostwijk doet aan het college en de gemeenteraad. Deze bewoners reageren daarmee op de enquête die onlangs gehouden is in de Oostwijk (en de VOP). Uit de enquête kwam dat 26% van de bewoners van de Oostwijk voor het invoeren van betaald parkeren is. En dat is te weinig om hiertoe over te gaan, zo vond het college, want minimaal 50% moet voor zijn.

In de Nieuwe Kerkstraat hebben ze zo hun vraagtekens bij de enquête. Want de Oostwijk is wel heel divers: er zijn delen waar er geen parkeerproblemen zijn maar ook stukken waar dat zeker wel het geval is. En dat is bijvoorbeeld de Nieuwe Kerkstraat. ,,Alleen maatwerk kan in onze ogen daadwerkelijk de problematiek aanpakken’’, aldus de bewoners. Zo heeft namelijk de invoering van betaald parkeren op de Binnensingel voor de Nieuwe Kerkstraat geleid tot een enorm ‘waterbedeffect’ met een parkeerdruk van ruim boven de 100%. De toevloed van hoge bedrijfswagens in de straat zorgt bovendien voor een onoverzichtelijke situatie. ,,Hierdoor kunnen bewoners elkaars huizen niet meer zien en bewaken en inbrekers lijken van deze chaos te profiteren’’, aldus de brief die het college en de raad ontvingen.

Kortom, er moet wat gebeuren en de oplossing zit hem deels in het verleggen van de grens voor vrij parkeren. Die moet komen bij de Binnensingel, waar veel parkeerplaatsen zijn die veelal nauwelijks gebruikt worden momenteel. ,,Alleen op die wijze kan er sprake zijn van een evenwichtig en rechtvaardig parkeerbeleid voor zowel de Nieuwe Kerkstraat als de Binnensingel’’.