Categorie├źn

Service

Politiek: vragen over pepperspray voor Handhaving

Politiek: vragen over pepperspray voor Handhaving
Politiek

Politiek: vragen over pepperspray voor Handhaving

  • Redactie
  • 19-04-2020
  • Politiek
Politiek: vragen over pepperspray voor Handhaving
VLAARDINGEN – ‘Klopt het dat burgemeester Eenhoorn de medewerkers van Toezicht en Veiligheid op cursus heeft gestuurd teneinde deze uit te (laten) rusten met pepperspray en handboeien?’. Je kon er op wachten maar oud politieman en raadslid voor Beter voor Vlaardingen (BvV) Marco van Unen heeft er vragen over gesteld. Afgelopen week nog kopte het Waterweg katern van het AD “Vlaardingse handhavers krijgen wél pepperspray” (15 april), maar de krant moest vrij snel rectificeren toen dat niet waar bleek te zijn. Evenmin waren de handhavers in Vlaardingen daarvoor al op training geweest.

Van Unen reageerde desondanks op het artikel in het AD. Hij wijst er in zijn vragen terecht op, en hij haalt hierbij de wet aan, dat het toepassen van geweld voorbehouden is aan de politie (en het leger) en niet aan de medewerkers Toezicht en Handhaving. Het gebruik van pepperspray behoort daartoe en dan moet toch echt eerst de wet veranderen. De burgemeester zou toch niet de wetgeving negeren of zijn collega’s in Schiedam ( Lamers ) en Rotterdam ( Aboutaleb ) die het hier echt niet mee eens waren? We gingen het na bij Van Unen, die inmiddels wist dat er nog geen sprake was van pepperspray. ‘Maar Eenhoorn heeft er wel degelijk ideeën over’.

De dertien vragen die Van Unen erover stelt waren in ieder geval meer dan terecht als de informatie in de media correct was geweest. Ze zullen de nodige tijd, geld en aandacht vragen om ze te beantwoorden. Een telefoontje naar de burgemeester met de vraag ‘klopt dit wel?’ had dit echter kunnen voorkomen.