Categorie├źn

Service

Pompen of verzuipen in Prikkewater

Pompen of verzuipen in Prikkewater
Nieuws

Pompen of verzuipen in Prikkewater

  • Redactie
  • 31-01-2022
  • Nieuws
VLAARDINGEN - Eerder zagen we al dat tal van auto's onder water stonden aan de koningin Wilhelminahaven, ook de panden langs de haven hebben de handen vol aan het door storm Corrie opgejaagde water. In Partycentrum Prikkewater zijn acht mensen hard aan het werk om het water buiten de deur te houden.

,,Het water staat negentig centimeter tegen het schot aan'', vertelt eigenaar Martin Poot. ,,Er is nog 20 centimeter over maar gelukkig is het water nu weer aan het zakken. Gekker dan dit moet het niet worden.'' Poot zegt het water nog nooit zo hoog te hebben gezien als vandaag. ,,Ik ben wel wat gewend, ik ben in dit gebied geboren maar vroeger was dit misschien twee of drie keer per tien jaar, nu is het zeven keer per jaar.''

Het is in het partycentrum letterlijk pompen of verzuipen. Het pand is aan alle kanten omringd door water en met pompen en waterstofzuigers wordt er hard gewerkt om het water weer daar te krijgen waar het thuishoort... buiten en dan liefst onder de kademuren. Die zijn in Vlaardingen laag, lager dan in buursteden Schiedam en Maassluis. Ook daar klotst het water op de kades maar taferelen als in Vlaardingen zijn daar niet te zien.

Martin Poot wacht op maatregelen die situaties als vandaag voorkomen. Dat valt te zeggen; hij wacht natuurlijk niet echt want hij kent zijn pappenheimers en dus werkt hij hard verder aan het waterproof maken van zijn pand. Dat is inmiddels al zo ver gevorderd dat er ondanks het extreem hoge water geen echte schade is. Op naar de volgende keer, Martin is inmiddels wel wat gewend.

Partycentrum Prikkewater

Koningin Wilhelminahaven Zuidwestzijde 3, Vlaardingen

Meer over Partycentrum Prikkewater →