Categorieën

Service

Presentatie Profielwerkstuk op De Mavo Vos

Presentatie Profielwerkstuk op De Mavo Vos
Onderwijs

Presentatie Profielwerkstuk op De Mavo Vos

  • Isabella van der Waall
  • 12-04-2021
  • Onderwijs
Presentatie Profielwerkstuk op De Mavo Vos
VLAARDINGEN - Afgelopen donderdag was het dan eindelijk zover voor de leerlingen uit klas 4 van De Mavo Vos. Al heel lang stond de datum van 8 april in hun agenda gepland. Op deze datum hebben de leerlingen een leertraject afgesloten. Dit deden zij door tijdens een assement hun Profielwerkstuk te presenteren. Tegelijkertijd was dit ook de voltooiing van hun LOB-portfolio (Loopbaanoriëntatie en begeleiding). 

Vanwege de Corona-maatregelen was het niet mogelijk de presentatie van het Profielwerkstuk op school te laten plaatsvinden, waarbij natuurlijk ook de ouders van de leerlingen aanwezig kunnen zijn. Vanaf het zevende lesuur waren de leerlingen vrij geroosterd waardoor zij hun laptop naar huis konden brengen zodat ouders de presentatie vanuit huis konden volgen. Er was ook nog voldoende tijd om zich netjes aan te kleden, want een correcte presentatie is ook iets wat straks bij het solliciteren hoort. 

Vanaf 17.00 uur werden de leerlingen op school verwacht om gezellig met elkaar te eten, natuurlijk op gepaste afstand. Buiten stond de Pizza-bus al te klaar om heerlijke verse pizza’s te bereiden. Na het eten gingen de leerlingen in kleine groepjes naar de lokalen, waar zij om de beurt hun presentatie gaven aan twee vakdocenten. 

Tijdens het assesment presenteert de leerling alle opgedane kennis. Al vanaf de brugklas houden de mentoren zich bezig met LOB. Tijdens de LOB-lessen worden de leerlingen gestimuleerd zich bezig te houden met hun toekomst. Vragen die aanbod komen zijn: 'wie ben ik', 'wat kan ik' en 'wat wil ik'?

In de afgelopen twee jaar hebben de leerlingen tijdens talentweken en buiten de school gewerkt aan het LOB-programma. Door onder andere het bijwonen van gastlessen, excursies, stages bij bedrijven of instellingen worden leerlingen bewust van wat zij kunnen en willen. Hierdoor kunnen zij een goede overwogen keuze maken voor een vervolgopleiding. Na vier jaar heeft de leerling een goed inzicht in wat hij wil of kan en wat de doorstroommogelijkheden zijn. En dit is het doel waar we binnen De Mavo Vos met z’n allen aan werken.

 

Vlaardingse Openbare Scholengroep

Postbus 6040, Vlaardingen

Meer over Vlaardingse Openbare Scholengroep →