Categorieën

Service

Project 'Ouderen maken kunst in Vlaardingen' groot succes

Project 'Ouderen maken kunst in Vlaardingen' groot succes
Uit

Project 'Ouderen maken kunst in Vlaardingen' groot succes

  • Redactie
  • 27-01-2022
  • Uit
Project 'Ouderen maken kunst in Vlaardingen' groot succes

foto: Edie Koetsenruijter (KADE40)

VLAARDINGEN - In Vlaardingen en omstreken wonen veel zelfstandig wonende ouderen waarvan velen niet vaak meer buiten hun wijk komen. Bijvoorbeeld doordat hun fysieke toestand dit niet meer toelaat, naasten zijn weggevallen of zij zich onzeker voelen. Stichting Culturall en KADE40 zetten zich in om deze ouderen samen te brengen door middel van kunstbeoefening.

KADE40 is er voor iedereen, ook voor de mensen die hun pand niet kunnen bereiken. Daarom ontwikkelt en ondersteunt KADE40 activiteiten in de wijken om zoveel mogelijk mensen van kunst en cultuur te laten genieten.  Onder begeleiding van een kunstenaar werken de ouderen aan het (her)ontdekken van hun talenten én is het uiteraard onderling ook onwijs gezellig tijdens de activiteiten! De uiteindelijke werken zullen tentoon worden gesteld in KADE40!
  
Op de Olivier van Noortlaan is de  Dagopvang Sewa 'Buddy2Care' gevestigd. Elke maandag komt een groep ouderen uit Vlaardingen samen om gezamenlijk creatief aan de slag te gaan. Iedere week is er een nieuwe opdracht en werken de ouderen met veel plezier aan verschillende creatieve projecten. Zo worden er sieraden gemaakt, wordt er geschilderd en nog veel meer. De activiteiten zijn vooral gericht op het samenbrengen en bereiken van (kwetsbare) oudere wijkbewoners in Vlaardingen. Een plek om samen te komen en met elkaar actief mee te doen aan cultuurbeoefening op ieders eigen niveau en tempo.
  
Vrijwilligers assisteren de kunstenaars zodat iedereen voldoende aandacht krijgt, van elkaar leert, het naar zijn zin heeft en mooie resultaten ontstaan waar men trots op kan zijn. De eindpresentatie met de werken per serie zijn te zien in de uitvoeringslocatie (voor publiek toegankelijk). De overzichtstentoonstelling in KADE40 zal later dit jaar te zien zijn, hierover later meer. Vanaf maart zal er een derde groep starten bij Ouderenwelzijn.  
 
Dit mooie project wordt mogelijk gemaakt door steun van Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. Meer weten over het project Ouderen maken kunst in Vlaardingen? Neem contact op met Barry Marré ([email protected]

KADE40

Westhavenkade 40, Vlaardingen

Meer over KADE40 →