Categorie├źn

Service

PvdA flink teleurgesteld in stadsbestuur

PvdA flink teleurgesteld in stadsbestuur
Politiek

PvdA flink teleurgesteld in stadsbestuur

  • Ingezonden mededeling
  • 09-11-2022
  • Politiek
PvdA flink teleurgesteld in stadsbestuur
VLAARDINGEN - Een hoogtepunt uit het politieke jaar... de behandeling van de begroting van de gemeente Vlaardingen. Vanavond en morgenavond wordt over die begroting gesproken en daarbij wil iedere partij nog wel ietys veranderd zien. Geld voor dit of juist geld voor dat. Je kunt het natuurlijk maar één keer uitgeven. Ook de PvdA heeft nog wel wat wensen en bedenkingen. 

,,De PvdA Vlaardingen staat voor een eerlijke verdeling van de koek. Gelijke kansen voor iedere Vlaardinger en een steuntje in de rug voor wie dat nodig heeft.

De afgelopen periode heeft het stadsbestuur ons een aantal keer flink teleurgesteld. Met als dieptepunt de gang van zaken rond het locatieonderzoek voor nieuw schoolgebouw aan de Hofsingel. De gang van zaken en de kul die verkondigd werd, verdienen absoluut geen schoonheidsprijs. Het stadsbestuur heeft op aandringen van de PvdA dit inmiddels teruggedraaid en gaat nu een beter onderzoek doen. We zullen dit met argusogen blijven volgen!

De PvdA Vlaardingen is positief over het terugdraaien van besparingen op evenementen. Dit is toch het cement in de samenleving. Ook vinden we de inzet op deelmobiliteit goed, maar er moet wel ook aandacht zijn voor overlast door deelscooters.

PvdA Vlaardingen wil:
-          30% sociale woningbouw bij nieuwbouw: er moet ook voor gewone Vlaardingers gebouwd worden;
-          dat iedereen mee kan doen: speeltoestellen voor gehandicapte kinderen en goede op- en afritten van stoepen;
-          Voortbestaan stadboerderij Holywood: want elke Vlaardinger kan hier terecht;
-          Terugkeren van de tegemoetkoming meerkosten ziektekosten. Door de bezuinigingen is deze in Vlaardingen afgeschaft. En dat is erg, want alleen mensen die ziek zijn treft dit;
-          Een veilig gevoel begint met een opgeruimde omgeving. Daarom willen we dat de opruim- en schoonmaakafspraken met organisatoren van evenementen beter gehandhaafd worden.

De PvdA dient daarnaast nog twee moties in: de partij wil het locatieonderzoek naar de nieuwbouw voor het Christal en de Johannes Calvijnschool door een externe partij laten uitvoeren. Daarnaast ook een motie Energiearmoede om mensen met een inkomen tot 120 procent van de bijstandsnorm zoveel mogelijk te ondersteunen.

De PvdA Vlaardingen staat voor een mooier en vooral socialer Vlaardingen. Omdat iedereen meetelt!''

Partij van de Arbeid Vlaardingen

p/a Markt 11, Vlaardingen

Meer over Partij van de Arbeid Vlaardingen →