Categorieën

Service

Raad stemt over motie (niet) bouwen school bij 't Hof

Raad stemt over motie (niet) bouwen school bij 't Hof
Politiek

Raad stemt over motie (niet) bouwen school bij 't Hof

  • Redactie
  • 10-10-2023
  • Politiek
Raad stemt over motie (niet) bouwen school bij 't Hof

Foto: Google Maps

VLAARDINGEN - Er moet geen school komen bij ’t Hof, op de plek waar nu nog een stenen gebouw staat dat grenst aan de kassen van de Stadslandbouw. Dat is de strekking van een motie die aanstaande donderdag wordt ingediend in de gemeenteraad. Initiatiefnemers zijn fractievoorzitters Stefanie Solleveld van de PvdA en Frans Hoogendijk van ONS.Vlaardingen.

De locatie bij ’t Hof stond op de ‘long list’ met plekken waar een nieuw schoolgebouw kan komen. Die lijst is samengesteld door het college van burgemeester en wethouders, na een onderzoek naar geschikte locaties voor scholen. Het betreffende onderzoek echter geeft juist aan dat de locatie bij ’t Hof aan een aantal belangrijke criteria niet voldoet.

De ‘long-list’ is al vervolgd met een kortere versie, de ‘short list’. En zowel de PvdA als ONS.Vlaardingen vinden dat een aantal locaties daar niet op horen. Op die eerste lijst staan overigens ook nog de Wijnboerderij aan de Zuidbuurt en het Landje van Chardon. Daar kan niemand zich waarschijnlijk wat bij voorstellen, maar dan moet er wel geschrapt worden in deze potentiële locaties. Dat geldt wat een deel van de gemeenteraad betreft in ieder geval ook voor ’t Hof.

,,Het goed is als er een realistische lijst ligt, waar de schoolbesturen een keuze uit kunnen maken, en geen lijst met locaties die niet haalbaar zijn volgens de door de raad vastgestelde criteria’’, aldus Solleveld en Hoogendijk. De PvdA en ONS.Vlaardingen willen dus een anders samengestelde lijst en donderdag wordt daar dan over gesproken en ook gestemd. Het gaat echter wel om een motie, dus formeel kan het college hiervan afwijken. Ondanks dat er een Groen Stadsprogramma is, waarbij pleitbezorger van een groenere stad, GroenLinks, in het college zit.