Categorie├źn

Service

Ravage op A4 na zware crash

Ravage op A4 na zware crash
112

Ravage op A4 na zware crash

  • Redactie
  • 07-10-2022
  • 112
Ravage op A4 na zware crash
VLAARDINGEN - Op de A4, net na de Beneluxtunnel richting de A20 naar knooppunt Kethelplein, heeft vrijdagochtend rond 4.20 uur een zwaar ongeval plaatsgevonden. Volgens andere automobilisten die op hetzelfde moment daar reden kwam de automobilist met zeer hoge snelheid aangereden vanuit de Beneluxtunnel. Iets verderop zit een viaduct, waarna het wegdek iets naar beneden loopt. De auto kwam met zo'n hoge snelheid aan dat door het aflopende wegdek de auto compleet los kwam van de grond. Hierdoor verloor de automobilist de macht over het stuur en vloog tegen de vangrail aan. Deze werd door de botsing voor een groot deel compleet uit de grond getrokken.

De auto kwam vervolgens een eind verderop op zijn dak tot stilstand. Onderweg werd het complete motorblok nog verloren. Ook lag de snelweg bezaaid met brokstukken.

De politie, de brandweer en een ambulance kwamen met spoed ter plaatse. De brandweer hoefde uiteindelijk niet ingezet te worden, de bestuurder kon met wat hulp zelf uit het voertuig komen. Hij is later met spoed overgebracht naar het ziekenhuis.

De linkertunnelbuis van de Beneluxtunnel was geruime tijd afgesloten vanwege het ongeval. Het ingesloten verkeer kon na een klein uurtje het ongeval passeren en hun weg vervolgen. Een berger heeft de auto, en het motorblok, later meegenomen. Rijkswaterstaat probeert nog voor het begin van de spits de weg weer vrij te krijgen.