Categorieën

Service

RECHARGE: hét Recover event in Vlaardingen

RECHARGE: hét Recover event in Vlaardingen
Gezond

RECHARGE: hét Recover event in Vlaardingen

  • Ingezonden mededeling
  • 13-02-2024
  • Gezond
RECHARGE: hét Recover event in Vlaardingen

VLAARDINGEN - Op zondag 24 maart organiseert ONE80 Personal Fit Studio samen met Adventure Vlaardingen het allereerste Recover event. Een evenement dat in het teken staat van herstel. Dus niet alleen maar sporten, hard werken maar ook even rust nemen. Ideaal voor op een luie zondagmiddag en dat gewoon in de Broekpolder in Vlaardingen.

Wat kun je verwachten?

We starten met gezamenlijke ademhalingsoefeningen midden in de natuur, hoe gaaf is dat? Daarna doen we gezamenlijk oefeningen om het lichaam los te maken, oftewel flexibiliteitsoefeningen.

Warmte en koude ritueel

De oersauna staat bekend om zijn helende en ontspannende eigenschappen. Deze middag zullen we hitte afwisselen met ijsbaden waardoor het lichaam nog meer wordt uitgedaagd door de temperatuur wisselingen.

Warmte

Wanneer je de sauna betreedt, stijgt de temperatuur en begint het lichaam te zweten. Dit heeft verschillende voordelen voor je gezondheid. Ten eerste opent de hitte van de sauna je poriën, waardoor je lichaam toxines kan uitscheiden en je huid gereinigd wordt. Daarnaast bevordert de warmte de bloedsomloop, versnelt het de hartslag en helpt het de spieren ontspannen.

Tijdens het sauna gedeelte zit je op de grond, het is donker in de sauna en je zit vrij dicht bij elkaar. Dit is ook weer om een oncomfortabele situatie te creëren.

Koude

Na het beleven van de warmte van de sauna, kom je in het ijsbad terecht. Dit zorgt voor een geleidelijke verlaging van de lichaamstemperatuur en kan aanvankelijk als een schok aanvoelen. Het koude water stimuleert echter de vernauwing van de bloedvaten, waardoor de bloedcirculatie afneemt. Dit proces, bekend als vasoconstrictie, vermindert ontstekingen, helpt bij spierherstel en kan zelfs bijdragen aan pijnverlichting.

Het afwisselen van warmte en koude heeft niet alleen fysieke voordelen, maar heeft ook positieve effecten op de geest. Het kan helpen bij het verminderen van stress en het bevorderen van mentale helderheid. De intense hitte van de sauna creëert een diepe ontspanning, terwijl het ijsbad een verkwikkende sensatie geeft die de geest kan verfrissen en energie kan geven.

Kortom, het combineren van de oersauna met het ijsbad ritueel biedt talloze voordelen voor zowel lichaam als geest. Het reinigt en ontgift het lichaam, verbetert de bloedcirculatie, bevordert spierherstel en vermindert ontstekingen. Tegelijkertijd helpt het bij het verminderen van stress, het bevorderen van mentale helderheid en het verfrissen van de geest. Het is een echte verwenning voor zowel lichaam als geest.

Pepijn van de Peppel en Wieteke van den Boogert nemen je mee in het gave sauna ritueel.

Inspirerende lezing:

Het derde onderdeel is de lezing. Leer van experts over het belang van herstel en ontdek waarom het essentieel is voor een gebalanceerd leven. Hoe werkt stress door in je lichaam maar ook in je mindset en welke invloed heeft dit op je prestaties.

Datum: Zondag 24 maart
Tijd: 13:00 - 16:00 uur
Locatie: Adventure Vlaardingen Broekpolder
Ticketprijs: Early Birds € 37,50
Late tickets: € 42,50 (vanaf 1 maart)
(inclusief toegang tot alle activiteiten en lezing)

Registreer nu via [email protected] en claim je plek! We hebben maar plek voor 50 personen. Kom en verwen jezelf met een welverdiende dag van herstel, rust en de natuurlijke elementen bij RECHARGE!

Contra indicaties
Hoewel het RECHARGE-evenement gericht is op herstel en vernieuwing, zijn er enkele contra-indicaties waar rekening mee moet worden gehouden, vraag er naar via [email protected].


ONE80 Personal Fit Studio

Hoogstad 253, Vlaardingen

Meer over ONE80 Personal Fit Studio →