Categorieën

Service

'Ah, nu snap ik het'

'Ah, nu snap ik het'
Gezond

'Ah, nu snap ik het'

  • Advertorial
  • 02-10-2019
  • Gezond
'Ah, nu snap ik het'
,,Het vrijmaken van de interne organen zorgde er dus voor dat er ontspanning ontstaat in het bekken en de rugspieren zodat de klachten verminderen? Zo had ik het nog nooit bekeken.'' 

,,Ik had echt altijd het gevoel dat ik de groep op hield. Maar nu gaat het eigenlijk hartstikke goed, het zit er nog wel, maar de klachten zijn echt veel minder geworden. Ik kan eindelijk weer een stuk lopen zonder moe te worden.'' 

Een kort stukje van een anamnese tijdens het tweede consult. Rugklachten.

Die rugspieren. Die hadden een te hoge spanning. Tijdens het onderzoek blijkt dat de dikke darm en nier niet goed bewegen. De spieren reageren hierop. Dit doen ze om een evenwicht te creëren. Het kan er helaas wel voor zorgen dat de spieren dan eerder moe worden en vervolgens pijnklachten geven. 

Maar hoe dan?
De dikke darm heeft een verbinding met het SI gewricht en trekt hier als het ware aan. Het bekken past zich aan en een reactieve spierspanning is het gevolg. Bij belasting krijg je dan al snel last van pijn in de rug. Uitstraling is ook mogelijk. 

Bovenstaande is iets wat ik wel vaker terug krijg als ik rugklachten vanuit de buik behandel. Natuurlijk onderzoek ik ook de rug. Of eigenlijk het hele lijf. Op zoek naar de oorzaak van de klachten. En vaak ligt de oorzaak toch in een ander deel dan je zou verwachten.

Herken je de klacht? Ben je benieuwd wat de oorzaak van jouw klacht(en) zou kunnen zijn? Zou je willen weten wat osteopathie voor jou kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op. Ivo Osteopathie is bereikbaar via mail: [email protected], tel: 06-19079434. Oh ja, er bestaat ook nog de mogelijkheid via de website een afspraak te maken.

Ivo - Praktijk voor osteopathie

Stoomloggerweg 8, Vlaardingen

Meer over Ivo - Praktijk voor osteopathie →