Categorieën

Service

Schilderijen Vredesweek in de verkoop

Schilderijen Vredesweek in de verkoop
Uit

Schilderijen Vredesweek in de verkoop

  • Redactie
  • 10-04-2024
  • Uit
Schilderijen Vredesweek in de verkoop

VLAARDINGEN - Sinds 18 maart wordt in het Kerkcentrum Holy een serie bijzondere schilderijen getoond. Het zijn allemaal schilderijen, die eerder te zien waren in de Vredeshalte op het Liesveld en die gelinkt zijn aan Vrede. Tijdens de Vredesweken van 2018, 2020 en 2022 zijn deze schilderijen op initiatief van PAX Ambassade van Vrede gemaakt. De realisatie van deze kunstprojecten is begeleid door de kunstenaars Mosab Anzo uit Syrië, Houman Esmail Nia uit Iran, Jorge Kata Nuñez en Juan Heinsohn uit Chili. Ze werden omringd door tientallen schilderende volwassenen en kinderen uit verschillende culturen, die kwamen werken met de kleuren van de vrede, in de oude pastorie op de Hoogstraat, het voormalig V&D-pand en Museum Vlaardingen. Het resultaat: kleurrijke doeken vol inspiratie voor de Vrede.

Al deze schilderijen zijn nu te koop. Op vrijdagmiddag 12 april is er vanaf 16.00 uur een eerste verkoop van de schilderijen. Voorafgaand kunt u bij een bezoek aan de expositie al uw belangstelling voor een bepaald schilderij kenbaar maken. U kunt dat doorgeven aan Nelleke van der Luit, [email protected]. de prijzen variëren van € 300 tot € 600 voor instellingen van algemeen nut. Voor bedrijven geldt een verhoogd tarief.

Wilt u een bezoek brengen aan het Kerkcentrum, dan kan dat op de volgende tijdstippen: maandag, dinsdag en donderdag van 9.00 tot 11.00 uur en op vrijdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur en natuurlijk op zondag na de kerkdienst vanaf 11.30 uur. Voor een bezoek afwijkend van deze openingstijden kunt u bellen: tel: 010 – 474 5644. Tijdens de verkoop kunnen we luisteren naar muziek en zang van Vicente Santiago, flamenco gitarist en naar poëzie van o.a. Jordy Dijkshoorn, stadsdichter. Er is een kopje koffie of thee, een hapje en drankje.

Er volgt een tweede verkoop van overgebleven schilderijen in de Vredesweek, de derde week van september. De opbrengst van alle schilderijen gaat voor 100 procent naar vredeswerk. PAX Ambassade denkt dan aan organisaties zoals bijvoorbeeld het Rode Kruis.