Categorieën

Service

Scholieren planten 1500 tulpenbollen

Scholieren planten 1500 tulpenbollen
Nieuws

Scholieren planten 1500 tulpenbollen

  • Redactie
  • 14-12-2020
  • Nieuws
Scholieren planten 1500 tulpenbollen
VLAARDINGEN - Vrijdagmiddag 11 december was er een plantfeestje in het Marnixplantsoen te Vlaardingen. De leden van Rotaryclub Vlaardingen 80 hadden zestig doosjes tulpenbollen gekocht voor het project 'STOP POLIO NOW' . Polio komt nog in een paar landen voor. Rotary nam in 1979 het initiatief   met behulp van een vaccin deze ziekte wereldwijd uit te roeien. Dit is nu bijna gelukt.

In Vlaardingen zijn de bollen aangeboden aan de gemeente Vlaardingen, met het doel ze ergens in de stad te planten. De keuze viel op het Marnixplantsoen in de Westwijk. De kinderen van basisschool ikc De Wereldwijzer hebben met plezier, ondanks de regen, het planten van de 1500 bollen op zich genomen. Zij werden hier voor hartelijk bedankt door de voorzitter van RC VLD 80 Jacqueline Heijndijk-Bouman,  die voorafgaand aan het planten uitleg gaf over het doel.

De kinderen en alle andere bezoekers van het Marnixplantsoen in de Westwijk zullen straks in het voorjaar kunnen genieten van 1500 bloeiende rode End Polio Now Rotarytulpen op het talud bij de voetgangersbrug in het Marnixplantsoen.