Categorieën

Service

Scouts pakken aan en maken schoon!

Scouts pakken aan en maken schoon!
Nieuws

Scouts pakken aan en maken schoon!

  • Redactie
  • 22-09-2019
  • Nieuws
Scouts pakken aan en maken schoon!
VLAARDINGEN - Zaterdag 21 september was het World Clean Up Day, het grootste burgerinitiatief ter wereld dat zich inzet tegen zwerfafval. In ruim 160 landen trokken miljoenen vrijwilligers door de straten, de parken, de bossen en langs de kusten om samen zwerfvuil op te ruimen. In Vlaardingen waren er ook verschillende initiatieven, zowel opgezet door organisaties als door particulieren.

Scouting Wesselgroep in Vlaardingen steunde het initiatief en besloot daarom een groot gedeelte van de Broekpolder en de Vlaardingse Vaart onder handen te nemen. Zo gingen in de ochtend de ochtend welpen, scouts en explorers op pad om zwerfafval te verzamelen. De waterscouts maakten zich nuttig op de Vlaardingse Vaart. In de middag waren de middag welpen en bevers aan de beurt. Naast de speltakken van de Wesselgroep hadden de speltakken van de Willem de Zwijgergroep en enkele andere vrijwilligers zich aangemeld om mee te doen met de actie.

Dit resulteerde in vele vuilniszakken vol met zwerfvuil, deze werden verzameld in het groepshuis waarna het zwerfvuil werd gesorteerd en afgevoerd.