Categorieën

Service

Siko: 'Blij zonder quarantaine als leerling besmet is'

Siko: 'Blij zonder quarantaine als leerling besmet is'
Onderwijs

Siko: 'Blij zonder quarantaine als leerling besmet is'

  • Redactie
  • 30-09-2021
  • Onderwijs
Siko: 'Blij zonder quarantaine als leerling besmet is'
REGIO - Het verder afschalen van de coronamaatregelen maakt een flink verschil op scholen. Annet Dries, bestuursvoorzitter van Siko, de Stichting Interconfessioneel en Katholiek Onderwijs waarin veertien basisscholen in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam samenwerken, vertelt wat het betekent dat leerlingen en medewerkers niet meer verplicht een mondkapje dragen en de anderhalve meter afstand tussen leerlingen en medewerkers, en medewerkers onderling niet langer hoeft te worden aangehouden.

,,Vanaf afgelopen weekend zijn de coronamaatregelen verdergaand versoepeld. We zijn blij dat niet meer de hele klas in quarantaine hoeft wanneer een leerling besmet is met het coronavirus. Kinderen hebben onderwijs nodig! Dat geven we het liefst op school, in de klas. Daar leren kinderen van de leerkracht en van elkaar. En daar hebben we het meeste leer- en werkplezier!

De versoepeling betekent ook dat we weer ouders en externe partners in onze scholen kunnen ontvangen. En dat we met collega's bij elkaar kunnen komen voor vergaderingen en activiteiten. Twee weken geleden organiseerden we het Siko-beachvolleybal- en tennistoernooi bij Tennispark Spieringshoek. Teams van bijna alle scholen hadden zich hiervoor aangemeld. Bij de ingang werden de coronatoegangsbewijzen gecheckt. Het was enorm waardevol om het schooljaar samen te starten en om de verbinding met collega's echt te ervaren.

We zijn trots op onze leerkrachten en de manier waarop zij het onderwijs in de afgelopen schooljaren hebben georganiseerd. We hopen dat we het Coronavirus onder de duim kunnen houden en dat we dit schooljaar weer volop, op school kunnen lesgeven.''

Zie ook de pagina van Siko.

SIKO

Burgemeester van Lierplein 71, Vlaardingen

Meer over SIKO →