Categorieën

Service

Skills voor de klas Escaperoombus daagt scholieren uit

Skills voor de klas Escaperoombus daagt scholieren uit
Onderwijs

Skills voor de klas Escaperoombus daagt scholieren uit

  • Redactie
  • 13-10-2021
  • Onderwijs
Skills voor de klas Escaperoombus daagt scholieren uit
VLAARDINGEN - Onderwijs is voor iedereen van belang. Het is een recht binnen onze samenleving. Voor kinderen kan goed onderwijs betekenen dat ze later betere/eerlijkere kansen krijgen en daardoor meer zicht hebben op een gelukkigere en gezondere toekomst. Hoe mooi zou het zijn als jij daaraan kan bijdragen?

Vijf onderwijsbesturen (Wijzer in opvang en onderwijs, UN1EK, SIC, Siko en Primo) hebben in samenwerking met de pabo’s Thomas More Hogeschool, Hogeschool Rotterdam en InHolland Rotterdam, een landelijke subsidie ingezet om hier een campagne voor te laten maken. Deze campagne is bedoeld voor het voortgezet onderwijs en richt zich op leerlingen van havo 3 tot vwo 6. Met een speciale ‘Skills voor de klas bus’ willen de partijen middelbare scholieren inspireren, zodat ze kunnen ontdekken of het beroep bij hen past.

In november en december rijdt deze bus langs zes scholen in Schiedam, Vlaardingen en Maassluis. Zodra de scholieren instappen merken ze dat dit geen gewone bus is, maar een escaperoom waarin de scholieren worden uitgedaagd om de juiste ‘skills’ in te zetten om opdrachten samen op te lossen. Alle opdrachten zijn gekoppeld aan skills die je nodig hebt als leerkracht. Het is dé uitdaging om binnen vijftien minuten uit de bus te ontsnappen en vol trots te zeggen: ,,Ik heb skills voor de klas!'' De campagne is vanaf november te volgen op Instagram: @skillsvoordeklas en via www.skillsvoordeklas.nl.