Categorieën

Service

Special Olympics Team NL is klaar voor de strijd!

Special Olympics Team NL is klaar voor de strijd!
Sport

Special Olympics Team NL is klaar voor de strijd!

  • Redactie
  • 12-10-2018
  • Sport
Special Olympics Team NL is klaar voor de strijd!

fotografie: Rachelle Photography

BAARN/VLAARDINGEN - Afgelopen weekend zijn de eerste stappen gezet naar de Special Olympics World Summer Games 2019. In maart zullen ook de judoka’s Rosita Ruigrok, Amy Heinsman, Nick Steenhoek, Daan Perdijk, Bart Knoester en hun coaches Rob Hoogendijk en Danielle Poot van Sport & Fitness Tino Hoogendijk met hun sportdroom naar Abu Dhabi gaan. Deelname aan de World Games zal het leven van deze judoka’s en hun coaches voorgoed veranderen. De sporters zullen boven zichzelf uitstijgen wat betreft sportprestaties, maar vooral in zelfstandigheid en zelfredzaamheid. 

Dit weekend maakten de leden van Sport & Fitness Tino Hoogendijk uit Vlaardingen voor het eerst kennis met heel Special Olympics Team NL in hun voorbereidingen op weg naar goud! In Baarn leerden de in totaal 65 sporters, 23 coaches en 9 stafleden van Team NL elkaar beter kennen via kennismakingsspellen en -opdrachten.
 

Advies en training van acteur Peter Faber


Sport commentator Henk-Jan Kerkhoff gaf een mediatraining aan de sporters van Team NL, zodat zij weten hoe ze met media-aandacht om moeten gaan. ‘,,Sommige sporters zijn aan het begin erg verlegen, maar vaak laten ze in een klein uur al hele mooie stappen zien'', aldus Henk-Jank Kerkhoff. Nicoline Mulder heeft gewoond in Abu Dhabi en vertelde de sporters over de do's en de don’ts in Abu Dhabi. Acteur Peter Faber sloot het kennismakingsweekend af met een inspirerende empowerment training: ,,Ik kan ‘t. Ik wil ‘t. Ik doe ‘t. Nu!'', zodat zij in Abu Dhabi altijd in zichzelf blijven geloven.

Special Olympics World Summer Games 2019


Van 14 tot en met 21 maart strijden in totaal 7.000 sporters met een verstandelijke beperking uit 170 landen tegen elkaar tijdens de Special Olympics World Games 2019 in Abu Dhabi. De 65 sporters en 23 coaches van Team NL zullen in Abu Dhabi actief zijn in dertien takken van sport: bowling, golf, gymnastiek, handbal, inline-skaten, judo, paardrijden, tennis, wielrennen en zeilen. Atletiek, zwemmen en open water zwemmen zullen plaatsvinden in Dubai.
 

Special Olympics


Special Olympics Nederland is dé sportorganisatie voor mensen met een verstandelijke beperking. Naast de vele gezondheidsvoordelen geeft Special Olympics de sporters een kans om te stralen op een podium. Een podium die hen meer zelfrespect en zelfvertrouwen geeft. Zij worden mondiger, zelfstandiger en leren opkomen voor hun eigen belangen. Daarmee verbetert de kwaliteit van hun leven en neemt hun geluksgraad toe.

 

Stichting The Fishing Dutchmen

Callenburgstraat 75, Vlaardingen

Meer over Stichting The Fishing Dutchmen →