Categorie├źn

Service

Speciale zwemactiviteiten in zwembad De Kulk

Speciale zwemactiviteiten in zwembad De Kulk
Sport

Speciale zwemactiviteiten in zwembad De Kulk

  • Redactie
  • 02-05-2023
  • Sport
Speciale zwemactiviteiten in zwembad De Kulk
VLAARDINGEN - De kracht van water maakt dat mensen zich vrijer en makkelijker kunnen bewegen; het vermindert pijn, werkt therapeutisch en verbetert de conditie. Zwemmen moet leuk zijn en vertrouwd voelen! Dat is iedere dag de drijfveer van Stichting Het Startblok. In Vlaardingen zet een team van vrijwilligers zich iedere week in voor de zwemactiviteiten. Iedereen kan deelnemen op zijn of haar eigen tempo. Veiligheid en plezier staan voorop!

Zwemactiviteiten Vlaardingen
Er zijn wekelijks zwemactiviteiten voor mensen met een (chronische) ziekte, beperking of een bijzondere eigenschap in zwem- en recreatiebad De Kulk. Mensen met lichamelijke en/of psychische klachten kunnen hieraan deelnemen. Zij voelen zich vaak fijner in een groep met gelijkgestemden. Nieuwe deelnemers zijn welkom om te komen kijken of om een keer mee te doen. De zwemactiviteiten vinden plaats op dinsdagavond van 20.30 tot 21.30 uur en woensdagochtend van 10.00 tot 11.00 uur en van 11.00 tot 12.00 uur. Voor 21,50 euro per maand kunnen deelnemers wekelijks aan de zwemactiviteiten deelnemen. Ook nieuwe vrijwilligers zijn van harte welkom!

Specifieke doelgroepen
Het Startblok biedt ook buiten Vlaardingen zwemactiviteiten aan voor specifieke doelgroepen, namelijk in Naaldwijk, Delft, Pijnacker, Zoetermeer, Vlaardingen, Schiedam, Rotterdam en Poortugaal. Denk bijvoorbeeld aan zwemlessen voor diploma ABC voor kinderen met een bijzondere eigenschap
op maandagavond in Pijnacker en woensdagmiddag in Zoetermeer. Daarnaast zijn er drie nieuwe activiteiten gestart in zwembad De Driesprong in Zoetermeer. Van 10.00 tot 11.00 uur is er ouder-kind en banen zwemmen, van 11.00 tot 12.00 uur aqua-fit voor ouderen en chronisch zieken en van 12.00 tot 13.00 uur banenzwemmen en overige activiteiten. Ga voor meer informatie over alle activiteiten naar de website van Het Startblok: www.hetstartblok.com.

Aanmelden en meer informatie
Vind jij het leuk om met mensen te werken in het water? Het Startblok zoekt altijd vrijwilligers! Je kunt je aanmelden via [email protected]. Wie weet zien ze jou straks in het water! Voor vragen kun je bellen naar het algemene telefoonnummer: 06- 125 02 803.