Categorie├źn

Service

Stadsgehoorzaal onthult theaterstoelen met gouden randje

Stadsgehoorzaal onthult theaterstoelen met gouden randje
Uit

Stadsgehoorzaal onthult theaterstoelen met gouden randje

  • Redactie
  • 01-07-2021
  • Uit
Stadsgehoorzaal onthult theaterstoelen met gouden randje
VLAARDINGEN - Het was een gedenkwaardige week voor Vlaardinger Jan Anderson. Niet alleen ontving hij uit handen van burgemeester Bas Eenhoorn een erepenning voor zijn inzet voor de stad Vlaardingen, vandaag onthulde de Stadsgehoorzaal in zijn bijzijn twee theaterstoelen voorzien van een gouden naamplaatje. Erop prijkt de Stichting Jan Anderson & Rita Boon en de tekst ‘Jullie geven kleur aan Vlaardingen’. Een dankgebaar ter ere van de prachtige donatie die het theater van de stichting ontving voor o.a. de aanpak van het slechthorendensysteem, de tv-schermen, de inrichting van het Foyerpodium en het verder ontwikkelen van de projecten Talk of the Town en Podiumbeest.

Stichting Jan Anderson & Rita Boon heeft één doel: Vlaardingen aantrekkelijk houden en meer kleur geven. Dat doen zij door Vlaardingers met goede ideeën als het gaat om cultuur, historie, en de kerk, een financieel steuntje in de rug te geven. ‘Samen maken we onze stad nóg leuker, mooier en boeiender!’ is het motto. Recentelijk heeft de stichting te kennen gegeven garant te staan voor een deel van de kosten m.b.t. een aantal toekomstplannen van de Stadsgehoorzaal. Jan Anderson: “De ontwikkelingen van de Stadsgehoorzaal volg ik op de voet. Ik vind dat het theater het goed doet. Op deze manier kan ik mijn steentje, of misschien wel steen, bijdragen aan het voortbestaan, de ontwikkeling en het succes van het Vlaardingse theater.”

De donatie stelt de Stadsgehoorzaal allereerst in staat een nieuw slechthorendensysteem te installeren voor theaterbezoekers met een gehoorbeperking en nieuwe televisieschermen in het gebouw om het publiek goed te kunnen informeren. Ook de inrichting van het Foyerpodium wordt aangepakt om lokaal talent vaker een podium te kunnen bieden. Het resterende deel van de donatie zal worden gebruikt om jaarlijks tien basisscholen te ondersteunen in de uitvoer van hun eindmusical in de Stadsgehoorzaal (project Podiumbeest) en voor de ontwikkeling van de Vlaardingse talkshow Talk of the Town, beide projecten voor een periode van vijf jaar.

Als dank voor deze prachtige bijdrage aan de toekomstplannen van het theater zijn in de Grote Zaal twee stoelen middels een gouden naamplaatje opgedragen aan de stichting. Dus zit je binnenkort op rij 11 stoel 16 en 17? Bekijk ze dan vooral van dichterbij! Opdat we met elkaar Vlaardingen meer kleur (blijven) geven!

Stadsgehoorzaal Vlaardingen

Schiedamseweg 51, Vlaardingen

Meer over Stadsgehoorzaal Vlaardingen →