Categorieën

Service

Steeds meer hulp voor vluchtelingen uit Oekraïne

Steeds meer hulp voor vluchtelingen uit Oekraïne
Nieuws

Steeds meer hulp voor vluchtelingen uit Oekraïne

  • Redactie
  • 20-03-2022
  • Nieuws
Steeds meer hulp voor vluchtelingen uit Oekraïne
VLAARDINGEN - Zo'n tien dagen geleden startte een groepje inwoners van Vlaardingen de actie 'Vlaardingers voor Oekraïne'. De initiatiefnemers van deze actie hadden de oproep voor 28 bedden van de gemeente Vlaardingen op facebook voorbij zien komen en kwamen direct in actie. Zij zetten een  donatiepagina op. De actiegroep heeft nauw contact met de gemeente en weet daardoor precies welke goederen op de locatie gewenst zijn. Inmiddels hebben zij, dankzij vele lokale ondernemers en leden van Rotary Vlaardingen 80, al hoofdkussens, vloerlampen en ladekasten kunnen doneren aan de eerste opvanglocatie. Bij de Italiaanse ijssalin Melbalino konden zij ijsmuntjes gaan ophalen zodat alle vluchtelingen uit Oekraïne er langs kunnen voor gratis ijs! 

Naar verwachting zullen tienduizenden Oekraïense vluchtelingen naar Nederland komen en zal de opvang in vele gemeentes, waaronder ook Vlaardingen, worden opgeschaald. Onder de vluchtelingen bevinden zich ook vele kinderen welke op korte termijn hier naar school zullen gaan. Basisschool SBO Kameleon is woensdag een flessenactie gestart, het opgehaalde geld kan door Vlaardingers voor Oekraïne gebruikt worden voor schoolspullen voor deze kinderen.  

Inmiddels is er ook een facebookpagina opgericht waar deze groep dagelijks een inkijkje geeft in hun actie en de donateurs benoemt.