Categorieën

Service

Steeds meer illegalen bij DFDS

Steeds meer illegalen bij DFDS
Nieuws

Steeds meer illegalen bij DFDS

  • Redactie
  • 07-11-2018
  • Nieuws
Steeds meer illegalen bij DFDS
VLAARDINGEN - Ferrybedrijf DFDS aan de Vulcaanhaven krijgt steeds meer te maken met illegalen die als verstekeling, verstopt in of onder vrachtwagens, de overtocht naar Engeland willen wagen. Waar deze mensen eerst vooral in Hoek van Holland een probleem opleverden, laten ze de badplaats nu vaak links liggen en wagen bij DFDS in Vlaardingen hun leven om aan boord van een vrachtwagen te komen. De toegenomen populariteit van Vlaardingen heeft de RET er al toe gebracht buschauffeurs te vragen een melding te maken wanneer zij 'grote groepen rond zien hangen bij kruisingen nabij Vijfsluizen'.

De cijfers spreken dan ook boekdelen. In 2016 vond DFDS nog 52 verstekelingen, in 2017 waren dat er al 205 en tot en met september dit jaar staat de teller al op 350. Vrijwel dagelijks proberen inklimmers in de terminal van DFDS in Vlaardingen te komen. De beveiliging zou eind september zijn opgeschroefd. Een medewerker van de gemeente Vlardingen gaf eind september in het AD aan dat er 'verhoogde waakzaamheid' was van de politie en Toezicht & Handhaving. 

ONS.Vlaardingen wil van het stadsbestuur weten wat die verhoogde waakzaamheid inhoudt en welke resultaten deze heeft opgeleverd. De partij vraagt hoeveel uren er door de politie en toezicht en handhaving zijn gestopt in deze waakzaamheid. ,,Hoeveel verstekelingen zijn er tot nu toe bij DFDS aangetroffen en hoe vaak hebben buschauffeurs melding gemaakt van groepen mensen?''