Categorieën

Service

Tien maanden cel voor seks met meisje van 15

Tien maanden cel voor seks met meisje van 15
112

Tien maanden cel voor seks met meisje van 15

  • Redactie
  • 13-06-2015
  • 112
Tien maanden cel voor seks met meisje van 15

VLAARDINGEN/ALMELO – Een negentienjarige Vlaardinger is door de rechtbank in Almelo veroordeeld tot een gevangenisstraf van tien maanden, waarvan bijna de helft voorwaardelijk, voor het hebben van seks met een vijftienjarig meisje in een Enschedese flat. 

De rechter acht bewezen dat de man verregaande seksuele handelingen verrichtte met een minderjarige. Dat hij zich geen enkele rekenschap heeft gegeven van de belangen van het slachtoffer en zijn eigen lustgevoelens heeft laten prevaleren boven het welzijn van het minderjarige slachtoffer, wordt de Vlaardinger door de rechtbank zwaar aangerekend. 

Dat de Vlaardinger al eerder voor zedendelicten is veroordeeld en daarvoor nog in een proeftijd zat, sprak ook niet echt in zijn voordeel. Hij moet de daarvoor eerder opgelegde voorwaardelijke straf, te weten twaalf weken jeugddetentie, ook uitzitten. De officier van justitie had 3,5 jaar gevangenisstraf wegens verkrachting geëist. 

De Vlaardinger kwam het vijftienjarige meisje op straat tegen, nam haar mee naar de flat en had tegen haar wil seks met haar. Eerst in de kelderbox van de flat en later boven in een slaapkamer. Dat ging er niet zachtzinnig aan toe, een arts constateerde later meerdere blauwe plekken. 

De strafzaak tegen de Vlaardinger stond al in februari van dit jaar voor de rechtbank in Almelo. Toen werd de zaak stilgelegd nadat de moeder van het meisje haar zelfbeheersing verloor en de verdachte in de rechtszaal aanviel. Daarnaast constateerde een van de drie rechters dat ze zich niet vrij voelde om over de zaak te oordelen. De rechter herkende in de woedende moeder een buurvrouw van een bekende en besloot zich terug te trekken. De verdachte werd in afwachting van het vervolg van de strafzaak voorlopig op vrije voeten gesteld. Aan die vrijheid is nu een einde gekomen.