Categorieën

Service

Tim Thiel doet aangifte van verkiezingsfraude

Tim Thiel doet aangifte van verkiezingsfraude
Politiek

Tim Thiel doet aangifte van verkiezingsfraude

  • Erik Meijer
  • 15-04-2019
  • Politiek
Tim Thiel doet aangifte van verkiezingsfraude
VLAARDINGEN - Raadslid Tim Thiel (Fractie Boers) heeft vandaag op het Vlaardingse politiebureau aangifte gedaan van verkiezingsfraude. De aangifte is mede gericht tegen de Vlaardingse burgemeester Annemiek Jetten. Thiel vindt dat zij nalatig is geweest. ,,De burgemeester had dit geval moeten melden aan de gemeenteraad en de bevolking van Vlaardingen. Zij heeft ook geen aangifte gedaan van fraude. Het tekort van bijna 300 stemmen kwam pas aan het licht tijdens een presentatie van het Hoogheemraadschap.''

Overigens is een tweede aangifte in voorbereiding. Een inwoner van Vlaardingen die zijn stem uitbracht op stembureau 6 (Soenda) weet inmiddels met 100 procent zekerheid dat zijn stem bij de verdwenen stapel zit. Hij stemde op de lijsttrekker van Water Natuurlijk. In de einduitslag kreeg die helemaal geen stemmen. Ook voor hem reden tot het doen van aangifte.

Overigens bleven ook de Lijsttrekkers van de VVD en CU/SGP zonder stemmen. Wie in het stembureau in Soenda heeft gestemd op een van deze drie lijsttrekkers weet dus heel zeker dat hij voor niets de moeite heeft gedaan om de gang naar het stembureau te maken.

Thiel wees er eerder al op dat de  burgemeester van Bergen op Zoom zelfs het verdwijnen van twee stembiljetten al reden genoeg vond om aangifte te doen. ,,In onze stad missen wij 279 stembiljetten en is er geknoeid met het proces verbaal. Het verdwijnen van een kwart van de stemmen op één stemlokaal is fraude, niets minder'', aldus Thiel.

Er is ergernis bij het Vlaardingse raadslid over de gelatenheid waarmee wordt gereageerd op  de gang van zaken in stembureau 6. ,,Dit raakt aan de kern van de democratie. De bevolking van Vlaardingen moet blind kunnen vertrouwen op eerlijke, transparante en correct uitgevoerde verkiezingen.''