Categorieën

Service

Tonnen extra voor kleedkamers Pollux

Tonnen extra voor kleedkamers Pollux
Sport

Tonnen extra voor kleedkamers Pollux

  • Redactie
  • 12-10-2023
  • Sport
Tonnen extra voor kleedkamers Pollux

VLAARDINGEN - In 2010 heeft Hockeyvereniging Pollux in de Broekpolder er een derde veld bijgekregen. Daardoor kon er door meer teams gespeeld en getraind worden en sindsdien is Pollux dan ook gegroeid naar zo’n 700 leden. Da’s mooi maar dat betekende wel dat er kleed- en wasruimte bij moest komen. En aangezien de gemeente de faciliteiten verhuurd aan Pollux, moet de gemeente er geld voor neertellen. Dat gebeurde ook en in 2017 werd er een krediet verstrekt van €327.800.

Het Clubhuis van Pollux is in 1999 herbouwd na een brand. Destijds had Pollux 275 leden. Ambitieus in die tijd is de herbouw gepland om naar een ledenaantal van 400 te gaan. Hetgeen ruimschoots is behaald vandaar ook een 3e veld in (uiteindelijk) 2012. Anno nu: Pollux heeft 2 damestoiletten, waarvan 1 mindervalide op ca 400 vrouwelijke leden, dus er moet zeker wat gebeuren.

,,Sinds 1999 heeft Pollux nooit "handje" opgehouden. Echter de club dient te voldoen aan richtlijnen zoals gesteld door NOC/NSF en Hockeybond. Allemaal om te blijven meedraaien op niveau'', aldus een woordvoerder van de kant van Pollux. ,,De investeringen moeten gedaan worden. Echter sinds 2016 is Pollux al bezig om aan te geven dat er veel meer budget nodig is. En dan gaat het om meer dan twee kleedkamers, zoals meer sanitaire voorzieningen, opbergmogelijkheden, en voorzieningen voor de scheidsrechters''.

Sindsdien de eerste toekenning van subsidie in 2017 is Pollux nog niet aan het bouwen geslagen, maar de plannen zijn er inmiddels wel. Echter, niet alleen was een deel van de kosten (nog) niet mee berekend in het benodigde bedrag, ook zijn sindsdien de bouwkosten op zich aanzienlijk gestegen. Er is dus meer geld nodig, dubbel zoveel als oorspronkelijk en nu stelt verantwoordelijk wethouder Arnoud Proos om nog eens €326.200 extra te verstrekken aan Pollux.

Voor het totaalbedrag van €654.000 worden er dan twee kleedkamers bijgebouwd, inclusief wasgelegenheid. Dat zou dan klaar kunnen zijn eind 2024, maar er moet nog wel een aanbesteding komen en in die fase kunnen er nog tegenvallers komen. Meer geld, zoals ook het geval was bij de buren van voetbalvereniging Deltasport; in de categorie ‘onvoorzien’ ging het daarbij om tonnen . Garanties vooraf kunnen daarbij niet gegeven worden aan de raad, zo leert de geschiedenis.