Categorieën

Service

Raad akkoord met extra geld kleedkamers Pollux

Raad akkoord met extra geld kleedkamers Pollux
Sport

Raad akkoord met extra geld kleedkamers Pollux

  • Redactie
  • 19-11-2023
  • Sport
Raad akkoord met extra geld kleedkamers Pollux

VLAARDINGEN - HOCKEY – Politiek gezien is het seizoen dit jaar bijna over, maar nog niet voor Hockeyvereniging Pollux. Afgelopen donderdag was er dan weer wel heel goed nieuws voor de club uit de Broekpolder, want de gemeenteraad besloot om extra bij te springen voor de kosten van nieuwe kleedkamers en andere noodzakelijke voorzieningen.

In 2010 kreeg Hockeyvereniging Pollux in de Broekpolder er een derde veld waardoor er door meer teams gespeeld en getraind kon worden. Sindsdien is Pollux dan ook gegroeid naar zo’n 700 leden, maar qua kleed- en wasruimte groeide de club niet mee. Aangezien de gemeente de faciliteiten verhuurt aan Pollux, moet de gemeente er geld voor neertellen. Dat gebeurde ook en in 2017 werd er een krediet verstrekt van €327.800.

Sindsdien de eerste toekenning van subsidie in 2017 is Pollux nog niet aan het bouwen geslagen, maar de plannen zijn er inmiddels wel. Echter, niet alleen was een deel van de kosten (nog) niet mee berekend in het benodigde bedrag, ook zijn sindsdien de bouwkosten op zich aanzienlijk gestegen. Er is dus meer geld nodig, dubbel zoveel als oorspronkelijk en verantwoordelijk wethouder Arnoud Proos stelde met zijn collega’s aan de Vlaardingse raad voor om nog eens €326.200 extra te verstrekken aan Pollux. Daarover stemde een overgrote meerderheid voor afgelopen donderdag, 16 november. Alleen Ron Boers van heel de Stad was tegen; ‘een club die al veertien jaar zonder extra kleedkamers kan, kan dit nu ook’, vond Ron Boers.

Voor het totaalbedrag van €654.000 worden er twee kleedkamers bijgebouwd, inclusief wasgelegenheid en andere benodigde ruimtes. Als alles meezit is dat eind 2024 gerealiseerd.