Categorieën

Service

Trees van Montfoort over Groene Theologie

Trees van Montfoort over Groene Theologie
Uit

Trees van Montfoort over Groene Theologie

  • Redactie
  • 07-04-2023
  • Uit
Trees van Montfoort over Groene Theologie
VLAARDINGEN - Maak jij je ook zorgen over de klimaatverandering, de uitputting van de aarde, de afname van de biodiversiteit en alle consequentie die dat alles gaat hebben? Kom dan op zondag 16 april naar De Windwijzer voor een inspirerende en moedgevende lezing van Trees van Montfoort.

Trees van Montfoort is onderzoeker en theoloog en een boek geschreven ‘Groene Theologie’ waarin zij een andere kijk op de natuur verwoordt. Tijdens Zin op Zondag zal ze daar meer over komen vertellen en ons op weg helpen naar een andere verhouding tot de schepping. Dit doet ze door een herbezinning op denken, doen èn geloven. Het sleutelwoord daarbij is ‘verbondenheid’, een verbondenheid met de aarde en alle leven, om steeds weer te vieren. Dat maakt het mogelijk om ‘de gigantische problemen als de opwarming van de aarde en het massale sterven van dieren en planten onder ogen te zien, zonder wanhopig te worden.’

Het boek Groene theologie door Trees van Montfoort werd gekozen tot beste theologische boek van 2019. In haar boek pleit ze ervoor dat de zorg voor het klimaat het hart van de kerk raakt. Het betekent een ander licht op de bijbel. Trees laat zien dat er fundamenteel iets fout is in de manier waarop vooral de westerse cultuur zich tot de schepping verhoudt en dat daar wat aan moet veranderen. Kortom: een inspirerende en moedgevende middag voor iedereen die zich zorgen maakt over de toekomst van de aarde en alle leven. Je bent van harte welkom op zondag 16 april van 15.00 tot 16.00 uur in De Windwijzer, Schiedamseweg 95. Na afloop is er gelegenheid om na te praten onder het genot van een drankje. Entree is gratis, een vrije gift wordt op prijs gesteld.

De Windwijzer

Schiedamseweg 95, Vlaardingen

Meer over De Windwijzer →